ESCOLA D’ESTIU 2020

Estem immersos en una experiència intensa, venim de dies viscuts en incertesa, confusió, tancament ...
a poc a poc la vida ens va convidant de nou a anar sortint, a obrir-nos i a continuar els nostres camins.
Més que mai és important que ho fem acompanyant-nos d’allò que sigui reparador i nutritiu per poder reequilibrar
la nostra energia i donar espai a integrar tot el que hem viscut i estem vivint, escoltant-lo, acompanyant-lo...

Des de l’espai obert emporda volem oferir aquest estiu alguns espais que respectin el ritme natural de cadascun
per tornar al contacte i a l’apropament social, i que ens ajudin a alliberar sensacions, emocions, pensaments i energies
aturades dins nostre durant aquest temps de confinament.

27 I 29 DE JUNY 2020 - PETER BOURQUIN
TREBALL SISTÈMIC AMB EL TRAUMA
MONOGRÀFIC DE CONSTEL·LACIONS
"Perdonar significa renunciar a l'esperança d'un passat millor", va dir Gerald Jampolsky.
Perdonar - a si mateix i als altres - ho comprenc com un acte profundament espiritual sense paraules. Un cop arribat a aquest, és més fàcil que passi. No podem esborrar capítols dolorosos de la nostra història vital. Formen part del nostre camí, i ignorar-los o evitar-los només ens lliga a l'passat. Però de vegades el més rellevant que falta per estar en pau amb el passat és rescatar-se a si mateix de la situació de llavors - o dit d'una altra manera, rescatar els seus diferents parts fragmentades -, i emportar-amb si mateix en el cor a el present.
És aquí on les Constel·lacions Familiars habituals, que només s'enfoquen en les relacions interpersonals, no poden arribar.  Perquè a vegades ja no és tant una qüestió entre el client i la persona que li va causar dolor. És el conflicte i la divisió dins el client el que el fa patir. I és dins de si mateix, on troba la font de la seva sanació.

Modalitat: Dissabte de 10h a 20h i diumenge de 10h a 14h. Preu: 180€


31 DE JULIOL I 1 D’AGOST 2020 - CARMEN CORTÉS
TREBALL SISTÈMIC AMB LES PARTS INTERNES
MONOGRÀFIC DE CONSTEL·LACIONS
Una de les vies del treball amb el trauma és el treball amb parts internes; en aquest taller s'explora aquest camí mitjançant la integració de les constel·lacions amb l'enfocament del Internal Family System, de Richard Schwartz.

IFS entén la consciència com un tot compost de diverses «parts» o subpersonalitats, cadascuna amb la seva pròpia perspectiva, interessos, records i punt de vista. Un principi bàsic de IFS és que cada part de la consciència té una intenció positiva per a la persona. Fins i tot en el cas que les accions o efectes d'una part de la consciència siguin contraproduents o causin una disfunció es parteix que la seva intenció és positiva. Això vol dir que mai hi ha cap raó per lluitar coaccionar o tractar d'eliminar una part. El mètode IFS promou connexió interna i l'harmonia entre totes les parts de la consciència. Cada part pot tenir o «rols extrems» o rols saludables. IFS se centra en les parts extremes dels rols, ja que són aquestes les que necessiten transformació a través de la teràpia.

El Internal Family System (IFS) és un model terapèutic no patologitzant basat en la multiplicitat de la Ment, el pensament sistèmic i la teoria de les inclinacions de Bowlby aplicada a la relació de l'Self amb les parts més vulnerables de l'ésser humà.

Modalitat: Divendres de 18h a 22h i  dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h. Preu:180€


3, 10 I 17 de JULIOL - CARLES CORBERA I CLARA RAMOS
MONOGRÀFICS PARELLA
I- Comunicació II-Proximitat emocional III- Conflictes

Presentem aquests tallers que hem creat tenint en compte el moment actual. És possible que, degut a la pandèmia i al confinament la parella se n’hagi ressentit, o inclús que hagueu vist amb més claredat aspectes que no acaben de funcionar i que teniu ganes d’abordar. Ens hem centrat en tres pilars que considerem importants en les relacions de parella i que ens trobem sovint a la consulta com a demandes a treballar.

Comunicació ( què dic, com ho dic, què diu el meu cos, com demano el que necessito, com percebo a l’altre, què em dic i com ho transmeto…).
Proximitat emocional ( com em sento/ com es sent, com compaginem les nostres emocions, estem lluny? a prop? em faig càrrec del que sento? )
Conflictes ( quins conflictes tenim oberts? com els percebem cadascú de nosaltres? què necessitem per reparar-los? )

Què farem?
TALLER I - Comunicació :  veurem com ens comuniquem  amb la nostra parella i com podríem millorar cap a una comunicaió més assertiva on les dues parts se sentin escoltades i respectades.
TALLER II - Proximitat emocional Aprofundirem en la consciència emocional  i com les emocions que sentim ens acosten i allunyen de la nostra parella. La consciència emocional ens permet acostar-nos des de la responsabilitat.
TALLER III -Conflictes: Ha sigut un moment complicat. Probablement s'han produit conflictes. Com podem resoldre allò no resolt? Com podem fer un reset?

Com participar-hi? Podeu venir a un taller, a dos o a tres.
Preu taller: 40€ - 60€ parella. Modalitat: Divendres de 18 h a 20 h.


27- 31 de JULIOL 2020- XÈNIA ROS I ENRIC CAROL
UN VIAJE A LA NATURA
Vall d’en Bas i Falgars -
Una proposta des de la Teràpia Gestalt

Com serà aquest viatge?
Combinarem dos dies de caminades medicina amb dos dies de submergir-nos en la quietud i la contemplació en i amb el Bosc. Tenint aprop les gorgues de Falgars ens deixarem interpel·lar també per l’element de la purificació, la fluïdesa i l’alegria: l’aigua.
El ritual de la caminada-medicina facilita entrar en un estat similar a quan somnies, una especial obertura que et facilita la comunicació -a través de la natura- amb el teu món simbòlic i metafòric: veure, olorar, escoltar… Des de la finestra que obres al teu inconscient, sorgeix la part de tu que no atenies o aspectes i preguntes internes que necessitaven un espai i temps per a revelar-se. Els Banys de Bosc ens conviden a entrar en comunió amb el bosc i des de la lentitud, el silenci i una actitud especialment respectuosa i receptiva obrir tots els sentits. L’últim dia el dedicarem a la integració.

Com ho farem?
Als matins us convidarem a contactar amb la Natura amb diferents propostes: rutes en silenci i caminar conscient de 3-4 hores i Banys de Bosc.
A les tardes farem dinàmiques grupals que ens ajudin a integrar el que es  va desvetllant en el camí a través de la teràpia Gestalt i l’art.

On?
Descobrirem els boscos, les gorgues i els camins de la Vall d’en Bas i Falgars.
Ens allotjarem al Mas “La Coromina” i disposarem de la casa rural “La Freixadella” que té 5 llits individuals i 4 llits dobles. Podrem gaudir de la piscina tant per activitats com les estones lliures.
Preu: 380 euros si reserves abans del 15 juny i 430 euros si reserves més tard. El preu inclou els àpats, l’allotjament i l’acompanyament amb les activitats. També inclou l’assegurança.

ELS DILLUNS

Grup d’encontre. Integrar els canvis
El treball de teràpia en grup en un clima de confiança mútua, ens facilita l’expressió
i l’acceptació del que ens està succeint cada moment i de tot el que forma part del nostre ésser.
Aquestes trobades  possibiliten una relació més sincera en lo personal i lo relacional.
Posarem l’atenció a desenvolupar l’expressió creativa a través del cos, l’art, la paraula sentida i el silenci.
Modalitat: juliol i agost dilluns setmanal de 19 h a 21 h.
Coordina: Enric Carol i Xènia Ros.


ELS DIMARTS

Grup de mindfulness. Estar presents
Aprendre a estar en Mindfulness ens permet sentir-nos presents i connectats, augmentar l’estat de calma i reduir l’estrès i l’ansietat.
Modalitat: juliol dimarts setmanal de 19 h a 21 h.
Modalitat: Inés Fernández.

MINDFULNESS PER LA GESTIÓ EMOCIONAL DEL DIA A DIA
*Si sents que les hores se t’escapen, que els dies passen volant, que de cop ja som a l’estiu i ja ha passat mig any sense que t’adonis.
*Si notes que en el dia a dia els temes s’acumulen i no s’acaben de tancar i això et genera ansietat, angoixa, estrès, frustració.
*Si notes que les teves reaccions a vegades no encaixen amb la situació externa i que tendeixes a reaccionar en comptes de respondre conscientment.
*Si et sents portat o portada pels esdeveniments en comptes de prendre conscientment les millors decisions per sentir-te satisfet/a i coherent amb tu mateix/a.
*Si sents que t’agradaria gaudir del teu dia a dia i sentir més satisfacció tant en la vida personal com professional.
*Si consideres que el benestar, la satisfacció i la felicitat es poden cultivar.

Llavors en aquest Taller pots trobar eines que t’ajudin a viure amb més calma, amb més consciència i més satisfacció!
Durant els dimarts juliol al vespre aprendrem i posarem en pràctica recursos de Mindfulness per la gestió emocional del dia a dia.
Farem dues sessions a dintre de l’aula i dues a la natura per tal d’aprofundir amb l’experiència de consciència i atenció plena i la connexió amb un mateix/ i amb l’entorn.


La veu que batega. sanar amb la veu
Un espai per retrobar-nos amb el poder sanador de la Veu i de la Música interna que batega en cada un de nosaltres.
Modalitat: dimarts juliol i agost setmanal de 19 h a 21 h.
Coordina: Maria Teresa Noguera.

Venim d'uns mesos que ens han posat a prova, dies d'́incertesa de tancament, d'́incredulitat...
A poc a poc anem sortint d'aquest lloc, sovint poc amable amb la intenció de seguir caminant envoltat -nos de coses que ens nodreixin i ens donin energia per tornar a començar, reinventant- nos si és necessari.
Des d'aquesta perspectiva, m'́agradaria proposar-vos un espai per retrobar el poder guaridor de la Veu i de la Música interna que batega en cada un de nosaltres, on no cal parlar...només deixar anar el so i confiar.
Junts/es podrem:
Expressar amb la Veu, Musicalitzant emocions. Compartir aquestes emocions amb altres. Veus Descobrir en cada un/a noves potencialitats.
Donar pas a la creativitat en la seva més pura expressió. Crear i cantar els nostres «propis» MANTRAS*
La Veu és l'instrument més genuí, perquè és a dins nostre projectant-se a l'exterior a través del cos que és la caixa de ressonància. Aquesta Veu es propaga en vibració, l'aire fa vibrar les cordes vocals el so es reprodueix lliure i sanador. Des de la nostra musicalitat innata podem donar forma a aquest so i crear melodies totalment improvisades que tenyides de la emoció interna, poden facilitar l'expressió de sentiments molt profunds provocant en nosaltres una sensació de gran alleujament, donant pas a una serenor i pau internes.
*Els MANTRAS en sànscrit MAN, ment i TRA, protecció , són paraules que contenen una alta vibració ,que al verbalitzar-les o cantar-les van directes a l'inconscient ,traspassant el llindar de la consciència i penetrant en les zones més profundes de la nostra ment. Són, en certa manera, missatges subliminars que indueixen un estat de consciència positiu, nodrint el terreny per aconseguir la realització de la nostra intenció.
Es poden crear també MANTRAS «propis»,en l'idioma que desitgem, cantant en repetició paraules o frases que exerceixin en nosaltres un poder especial i que ens connectin amb sensacions de serenor i força, invocant i convocant els nostres objectius, per sintonitzar-nos a nivell mental i emocional.

 


ELS DIMECRES

Grup d’ Amor humor. Facilitar el contacte
Ens connectarem amb l'humor com a eina facilitadora del contacte i la connexió. Amb els recursos de la risoteràpia, meditació, teatre/jocs de rols, escriptura creativa...
Modalitat: dimecres juliol i agost setmanal de 19 h a 21 h.
Modalitat: Lourdes Marcos.


Grup de Meditació. Entrar en connexió
Espai de silenci i meditació compartit.
Modalitat: dimecres setmanal de 19 h a 20 h.
Coordina: Quim Ribot Ferrerfàbrega. (assistència lliure i gratuïta).


ELS DIJOUS
Dansa i emoció. Recuperar el cos

Treball corporal individual en grup. Música, moviment, encontre i emoció.

El Moviment, com ens movem, és un reflex natural de com estem vivint, què estem vivint.

Venim d'uns moments en què tot@s hem hagut de respirar, conviure, caminar... per unes situacions que han generat infinitat de sensacions que hem procurat transitar de la millor manera possible. A vegades molt sols, o acompanyats de la família, amics, parella...

En aquest espai de DANSA I EMOCIÓ, tindrem la possibilitat d'experimentar el moviment que sorgeixi en cada moment, el nostre moviment de l'Aquí i Ara, des de les nostres necessitats de cada moment i amb la possibilitat de sentir-nos acompanyats pel grup.

Aquesta experiència, acompanyada, no jutjada, ens possibilitarà ampliar les nostres potencialitats de moviment i d'aquesta manera veure'ns beneficiats per a seguir el nostre dia a dia amb més recursos.

Modalitat: juliol i agost dijous setmanal de 19 h a 21 h.
Modalitat: Enric Carol.


ACTTIVITAT INDIVIDUAL

SHIATSU. Cuidar la nostra energia
Massatge terapèutic que treballa estimulant punts energètics.
Modalitat: Individual, hores convingudes.
Coordina: Xènia Ros.

Idiomes

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar