ESCOLA DE TERÀPIA

 


PRESÈNCIA ... entra en L’aquí i L’ara
CONSCIÈNCIA ... coneix-te, explora’t, forma’t
RESPONSABILITAT ... decideix i viu

"Quan et poses en contacte amb la pròpia vivència, descobreixes que el canvi es produeix per si sol, sense esforç ni planificació ... " J.O. Stevens".


L'objectiu de l'Escola de Teràpia, és d'una banda formar terapeutes i d’altra, facilitar a professionals de l’ajuda i l’acompanyament, eines i tècniques terapèutiques actualitzades, així com revisió i supervisió de la pràctica, fomentant la investigació i la reflexió de la pràxis
terapèutica.

L'Escola, ofereix actualment i des de 2007, Formació Superior en Teràpia Gestalt reconeguda per la AETG en col·laboració amb l'institut Gestalt de Barcelona, Formació en Entrenament Sistèmic per a terapeutes i professionals de l'ajuda en col·laboració amb ECOS (Escola de Constel·lacions Familiars i Sistèmiques), Formació en Coaching transformacional, supervisió a terapeutes i cicles i tallers formatius.En Col·laboració des de 2007 amb l’nstitut Gestalt de Bcn. (25 anys dedicats a la formació).

OBERTA INSCRIPCIÓ CICLE INICI GENER 2019
FORMACIÓ SUPERIOR EN TERÀPIA GESTALT

Descarregar programa formació

La formació està dirigida tant a persones que desitgen un procés de canvi i transformació o un millor coneixement de si mateixes, com a aquelles que volen obtenir una formació en profunditat. Especialment a: psicòlegs, mestres, educadors, treballadors socials, metges, terapeutes, etc.

L’objectiu explícit de la teràpia gestalt és que les persones aconsegueixen ser el que en realitat són.
“Escurçar les distàncies entre la imatge que tinc de mi i jo mateix”.
La metodologia que s’utilitza en la pràctica gestàltica és imminentment experiencial des de la premissa “aprendre, és viure i experimentar”.
Es tenen en compte tots els nivells de la persona: instintiu, corporal, emocional, cognitiu, relacional i espiritual.

CICLE D’INICI: Duració 1 any. L’objectiu és obtenir una experiència i integració de la filosofia i el model gestalt i aprofundir en el treball terapèutic personal. És útil en si mateix i també dóna accés directe a la Formació superior, essent molt beneficiós per al posterior aprenentatge. Modalitat: 1 dissabte al mes (8h) i Stage d’estiu residencial on es treballa l’autobiografia.

CICLE BÀSIC: Duració 1 any. El treball està orientat a facilitar l’adquisició de l’actitud gestàltica: estar en el present amb consciència i responsabilitat, i també l’experimentació de les diferents tècniques gestàltiques. Es composa de tallers de cap de setmana, espais teòrics i Stage residencial on es treballa amb les relacions parentals.

CICLE SUPERIOR: Dos anys
CURS SUPERIOR I: Adquisició de coneixements i tècniques per a aprofundir en la relació terapèutica de base gestàltica i d’altres corrents. Es compon de: àrea tècnica, àrea teòrica, àrea didàctica de comunicació, tallers monogràfics, dinàmica grupal i Stage residencial on es treballa el cos, la sensualitat i la sexualitat.
CURS SUPERIOR II: Es profunditza en el rol del terapeuta amb pràctiques supervisades. Àrea didàctica de comunicació tallers monogràfics i àrea teòrica amb un Stage residencial de tancament de la formació.

Certificació: s’expedirà certificació de les activitats realitzades i diploma acreditatiu del Programa de Formació reconegut per l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt). Quadre docent: Psicòlegs i professionals de la Gestalt amb àmplia experiència majoritàriament membres titulars de l’Asociación Española de Teràpia Gestalt (AETG).

Direcció Formació BCN: Mireia Darder.
Direcció Formació Figueres: Judith Roig Gómez.
Coordinen: equip de l’EOE i equip de l’Institut Gestalt de Bcn


OBERTA INSCRIPCIÓ NIVELL II -  INICI GENER 2019
ENTRENAMENT SISTÈMIC NIVELL II - PRÀCTIQUES I SUPERVISIÓ

GENER - DESEMBRE 2019
Aquest segon nivell d'Entrenament sistèmic, consta de sis trobades per aprofundir en l'aprenentatge a través de pràctiques supervisades i revisió de casos i quatre trobades optatius en tallers oberts de constel·lacions i moviments sistèmics:
- quatre trobades d'una tarda (4 h),
- dues trobades d'un dissabte (8 h)
- l'assistència optativa a 4 tallers oberts de constel·lacions (4 h).

DATES TROBADES:
18 de gener Divendres de 17h a 21h (Taller obert de constel·lacions optatiu)
8 de març Divendres de 17h a 21h
18 d'abril Divendres de 17h a 21h (Taller obert de constel·lacions optatiu)
8 de juny Dissabte de 10 a 20h
12 de juliol Divendres de 17h a 21h (Taller obert de constel·lacions optatiu)
Juliol 27 Dissabte de 10 a 20h
6 de setembre Divendres de 17h a 21h
11 de octubre Divendres de 17h a 21h (Taller obert de constel·lacions optatiu)
12 d'octubre Dissabte de 10 a 20h
Desembre 13 Divendres de 17h a 21h

Preu total de l'assistència a tots els tallers del Nivell II: 400 . Preu per taller: Divendres (4h) 55 . Dissabte (8 h) 110 .
Tallers oberts de constel·lacions: (4h) assistència 0 *.
* En aquests tallers oberts de constel·lacions, les places per constel·lar són limitades. Els alumnes que ho sol·licitin també tindran opció a constel·lar amb un 15% dte (preu: 60 constel·lar.).

Es rebrà un certificat de l'Escola de Teràpia si es realitzen tots els tallers (els tallers de constel·lacions oberts són optatius).


OBERTA INSCRIPCIÓ. INICI GENER 2020
TRAINING SISTEMICO EN LA RELACIÓN TERAPEUTICA
TERAPEUTAS, PSICÓLOGOS, PSICOTERAPEUTAS Y PROFESIONALES DE LA AYUDA

Descarregar programa formació

La Mirada Sistèmica és un abordatge terapèutic integrador, que permet identificar les dinàmiques profundes que generen malestar en els diferents sistemes als quals pertanyem al llarg de la nostra vida: família d'origen i família nuclear, social, laboral, etc .; i d'una manera respectuosa, generar canvis i orientar cap a solucions.
Aquest entrenament en Mirada Sístèmica, està especialment dirigit a professionals de l'ajuda: psicòlegs, mestres, educadors, treballadors socials, metges, terapeutes, etc.
i persones que hagin finalitzat formacions en l'àmbit de les psicoteràpies.

Objectius de la formació:

Conèixer i comprendre els orígens dels fonaments sistèmics a nivell teòric, conceptual i filosòfic. Familiaritzar-nos amb el treball sistèmic, i l'aplicació pràctica en els diferents àmbits d'intervenció: psicoteràpia, salut, educació, àmbit social, àmbit familiar, organitzacions. Incorporar a la comprensió i a la pràctica personal i professional, els Ordres de l'Amor i de l'Ajuda.
Treballar i aprofundir en el procés personal. Revisió profunda i reordenació de la història de vida. Incorporar recursos i eines per a la intervenció terapèutica.
Explorar el paper terapèutic respectant l'estil individual i descobrint els propis talents professionals. Aprofundir en la reflexió i revisió de la praxi.

Estructura de la formació: 2 cicles. 200 hores. (Un any de gener a desembre ) 6 Mòduls, 4 monogràfics oberts, un taller residencial d'una setmana i espais de tutoria i reflexió.

Certificació: En acabar els dos cicles s'obté un diploma de l'Escola de Teràpia de l'EOE i de ECOS (Escuela de constelaciones sistémicas).

Modalitat: mòduls: Divendres, dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10h a 14h. Residencial: De dilluns a dissabte.


Equip Formació Gestalt:

Equip Docent:
Directora Formació BCN
Mireia Darder
Coordinadora Formació BCN
Tere Batanas
Directors Formació Figueres
Judith Roig
Quim Ribot

Docents
Lluís Camino
Marcelo Antoni
Ana Bernáldez
Quim Maluquer
Sergi Forges
Rosalía Moragas
Rosa Creixell
Pepita del Olmo
Espe Martínez
Raúl Yuste
Ramon Bach
Rosa Montero
Laura Fernández
Xavi Coll
Ágata Asensi
Mercedes Bolivar
i Equip Institut Gestalt BCN

Equip terapèutic:

Directors
Quim Ribot
Judith Roig

Terapeutes
Àlex Araujo
Xènia Ros
Enric Carol
Núria Ramos
Clara Ramos
Carles Corbera
Jorge Hoyos
Tània Casanova
Txell Pomès

Equip Formació Sistèmica:

Directora Formació
Judith Roig
Col·laboradors externs:
Lluís Camino
Jordi Amenós
Peter Bourquin
Carmen Cortés


Entitats col·laboradores:

 

 

 

 

 

INTERVENCIÓ


INDIVIDUAL
Abordatge de diferents problemàtiques individuals, de parella i familiars. (trastorns d’ansietat, depressió, problemes de parella, conflictes familiars, addiccions, dol…).


GRUPAL
Aquestes trobades et possibiliten una relació més sincera en lo personal i lo relacional. el treball d’autoconeixement en grup, en un clima de confiança mútua, et facilita l’acceptació de tot el que forma part del teu ésser. posarem l’atenció a desenvolupar l’expressió creativa a través del cos, l’art, la paraula sentida i el silenci.
Modalitat: setmanal dilluns de 19 h a 21.15 h. Coordinen: Enric Carol i Xènia Ros.


JOVE
Espai de trobada per entrar en contacte amb l’altre i amb un mateix, valorant les potencialitats de cadascú i afrontant les dificultats que apareguin en un mateix i en el grup. Modalitat: sessions quinzenals d’octubre a juny de 17 h a 19 h. Coordina: Núria Ramos.


INFÀNCIA I FAMÍLIA
Modalitat: hores convingudes. Coordina: Txell Pomés.


TREBALL CORPORAL Treball individual d’autoconeixement a través del moviment i del cos.
Modalitat: Hores convingudes. Cordinen: Xènia Ros i Enric Carol.


ESPIRITUALITAT ESPAI TRANSPERSONAL
Estudi, pràctica i profundització des de diferents camins que ens apropen al nostre ser espiritual.

RECURSOS


SUPERVISIÓ INDIVIDUAL, GRUPAL I A EQUIPS DE TREBALL
INDIVIDUAL: hores convingudes. GRUP DE SUPERVISIÓ: dilluns mensual de 9.00 h a 12h.
Supervisió d’equips: a convenir. Coordina: Judith Roig. Membre Docent i Supervisor de l’AETG.


RETIR ANUAL DE SILENCI I REVISIÓ DE LA PRÀCTICA PER A TERAPEUTES
Trobades amb el silenci, el centrament i la Meditació amb espais compartits d'aprofundiment i revisió de la pràctica.
MODALITAT: Residencial Intensiu.


TEORICUM: espai teòric i d’investigació
Espai d’investigació, divulgació i reflexió de la praxis. Encontres, xerrades i taules rodones.


ASSOCIACIÓ ESPAI SOCIAL
L’Espai social de l’EOE ofereix treball professional voluntari a projectes i entitats, que per raons econòmiques, culturals o socials no puguin accedir-hi. Dirigeix: Quim Ribot Coordinen: Enric Carol i Clara Ramos.