Espai obert

L’Espai Obert Empordà, neix al 2004 a la ciutat de Figueres. El nostre objectiu, va ser crear un espai multidisciplinari en l’àmbit de la psicoteràpia, l’educació, la comunicació i les relacions humanes, que estigués en constant invenstigació i experimentació.

Ens nodreixen les fonts humanistes de la Gestalt i estem oberts envers altres direccions amb l’objectiu d’oferir una visió i comprensió més àmplies de l’experiència d’estar viu.

 

LÍNEA DE TREBALLS I ENFOC

Així, la Gestalt, la Teràpia Familiar i les comprensions Sistèmiques, les eines per a la comunicació i interrelació humana (Programació neurolingüística i Couching Transformacional), el treball Terapèutic Corporal, la Teràpia de Enfoc Breu i Estratègic, i les corrents Espirituals orientades al desenvolupament, formen part, entre d’altres, de la nostra línia de treball.
Al centre treballem de manera regular més de 20 terapeutes i professionals de diferents disciplines, i durant l’any, acullim el treball de diferents col·laboradors i especialistes.

El caràcter educatiu de l’Espai Obert ens ha portat al llarg d’aquests anys, a formar 5 promocions de terapeutes Gestalt, cinc promocions d’Instructors Milfudness i quatre promocions d’educadors i professionals de l’ajuda en Intervenció Sistèmica, a més d’altres formacions continuades, i  activitats setmanals emmarcades dins de l ‘àmbit de la salut.


VOCACIÓ DE SERVEI

La vocació de servei dels fundadors i de l’equip possibilita que cada dia siguin ateses, acompanyades o orientades persones, famílies o parelles que necessiten diferents tipus d’atenció.
Al 2014 es va crear l’Associació Espai Obert Emporda complint així un somni llargament anhelat d’oferir un servei terapèutic i d’acompanyament a col·lectius i persones amb necessitats especials i sense possibilitats d’accedir a aquest tipus de servei.
L’Espai Obert, va ser pioner en la introducció del Mindfulness a Espanya en col·laboració amb Fernando de Torrijos Instructor de Mindfulness a l’equip de Jon Kabat-Zinn a l’Escola de Medicina de Masachussets. I dóna una especial atenció al treball espiritual i transpersonal acollint i oferint d’una forma continuada la presència i aportacions de mestres i estudiosos de diverses filosofies i pràctiques espirituals i de transformació.


AGRAÏMENTS


Agraïm a la ciutat de Figueres la seva acollida, la seva apertura i la seva confianza cap al nostre treball i donem també un especial agraïment a l’Institut Gestalt i als seus tres Fundadors: Mireia Darder, Joan Grriga I Vicens Oliver, per la seva inspiració, ensenyament, suport, amistat i anys de col·laboració conjunta.


SOCIS FUNDADORSJudith Roig Gómez
Psicòloga Col·legiada n. 16225. Terapeuta gestàltica (IG BCN), Formadora de terapeutes. Membre Titular, Docent i Supervisor de l’AETG, Màster en Teràpia Breu Estratègica amb Giorgio Nardone per l’escola de TBE d’Aretzzo. Especialista en trastorns de l’ansietat. Master en Pedagogia Sistémica i Constel·lacions Familiars. (Cúdec Mèxic i IG BCN). Instructora de Mindfulness formada amb Fernando Torrijos  (REBAP Internacional Massachusetts). En formació des de 2003 en Pensament Quàntic amb Joe Dispenza. Fundadora de l’Espai Obert Empordà i de l’Espai La Pau  Figueres. Codirectora de l'Escola de Gestalt Empordà en col·laboració amb l'Institut Gestalt de BCN des de 2008. Directora de la Formació en Entrenament Sistèmic.Quim Ribot Ferrerfabrega
Educador Social Col·legiat n. 6898. Terapeuta gestàltic i Membre Adherent de l’AETG. Consultor transpersonal. Especialista en la prevenció i el tractament de les adiccions. Màster en Teràpia Breu Estratègica amb Giorgio Nardone per l’escola de TBE d’Aretzzo. Format en Coaching Transformacional i Constel·lacions Familiars. Fundador de l’Espai Obert Empordà i de l’Espai La Pau a Figueres. Codirector de l'Escola de Gestalt Empordà en col·laboració amb l'Institut Gestalt de BCN des de 2008. 

 


ADMINISTRACIÓ


Maria José Massa
Responsable departament administració de l'EOE i de l'Espai La Pau.
Carrera professional vinculada a la administració/comercial i relacions públiques.
Actualment en formació en estudis superiors de Terapia Gestalt.

 


EQUIP DE TERAPÈUTES


Àlex Araujo Torroella
Psicòleg. Format en Teràpia Gestalt per l'Escola de Gestalt de Girona.
Especialitzat en l'intervenció en violència de gènere i/o intrafamiliar amb adolescents i adults.


Lluís Camino Vallhonrat
Terapeuta familiar i de parella. Treballador social clínic. Format en psicoteràpia familiar sistèmica i Gestalt. Especialista en la prevenció i el tractament de les adiccions. Docent de tallers sobre les pèrdues, el dolor i el dol, segons el mètode de treball de E. Kübler-Ross.


Xènia Ros Izquierdo
Professora de Qi gong i alquímia sexual femenina. i Tai chi desde 1992. Terapeuta de Shiatsu. Terapeuta Gestàltica. Ha seguit els cursos de l’Anatomía per el Moviment amb Blandine Calais. Doula i educadora de massatge infantil.


Enric Carol
Educador Social. Terapeuta Gestalt i membre adherent de l’AETG. Facilitador de Biodansa i Arterapeuta.
Format en Treball Corporal Gestalt i Programa SAT de Claudio Naranjo.


Núria Ramos Geli
Treballadora social i terapeuta gestalt. Especialitzada en tècniques gestàltiques amb adolescents (Loretta Cornejo, centre Umayquipae) i diplomada en Traumateràpia Infanto-juvenil Sistèmica (Jorge Barudy i Maryorie Dartagnan, centre Exil). Formada en Intervenció Sistèmca en la relació d’ajuda a l’Espai Obert Empordà. Actualment en formació en Psicoteràpia Integrativa al Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Cofundadora de Ranura. Trajectòria professional en l’àmbit social en diferents àmbits, principalment en protecció a la infància.


Clara Ramos Geli
Terapeuta Gestalt, especialitzada en teràpia de parella. Formada en Intervenció  Sistèmica en la relació d’ajuda i acompanyament amb ISAS.
Formada en teràpia de parella amb Asunta de Hormaechea.


Carles Corbera
Educador Social. Postgrau en Mediació.
Terapeuta Gestalt. Coach Wingwave.

 
 


Tània Casanova i Casas
Psicopedagoga, Educadora Social i Terapeuta Gestalt. En formació en Psicoteràpia Integrativa al Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Formació introductòria a l’Anàlisi Transaccional al CEP Eric Berne de Barcelona. Formada en la Teoria del Vincle Afectiu per la Universitat de Girona. Actualment en formació en Intervenció Sistèmica amb Famílies, Infants i Adolescents a l’Institut Gestalt de Barcelona. Llarga trajectòria professional dedicada a l’acompanyament d’adolescents tutelats i ex-tutelats.

 

 

Meritxell Pomès Juncosa
Pedagoga, Educadora Social, Terapeuta Gestalt especialitzada amb el treball infantil.
Tècnica d’Infància, Adolescència i Família dins l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.Jorge Hoyos
Médico-Psiquiatra.  N. Colegiado:1705496. Terapeuta Gestalt. Miembro de la AETG. Formado en psicoanálisis (NUCEP). Entrenamiento en Enfoque Holístico de la Enfermedad con la Dra. Adriana Schnake (Anchimalen, Chile). Transfered focus Psychotherapy con el Dr. Otto Kernberg (New York Personality Disorder Institute) y Psicoanálisis Multifamiliar (Instituto de Psicoanálisis de Buenos Aires). Experto en adicciones por la UCM. Ha trabajado en la Fundación Jiménez Díaz (Madrid). Actualmente psiquiatra adjunto de la Xarxa de Salut Mental de Girona.


COL·LABORADORS ALTRES DISCIPLINES


 

Rosa Contreras. ESCOLA DE IOGA ROSA CONTRERAS
Formada en les escoles de ioga Iyengar Viniyoga i Sivananda.
Alumna de Blandine Calais-Germain Ute Strub, i Krista Satler. Formadora des de 1997.

 Maria Teresa Noguera
Cantant professional, formada en el món clàssic i al Taller de Musics de BCN. Formada amb el mètode Voice Craft de Jo Still amb Paul Farrington,
amb la musicoterapeuta Silvia Nakash i el cantant Thomas Clements.

 


 
 
Valérie Espinasse
Especialitzada en Qi Gong infantil. Formada en diferents tècniques de Dansa i moviment.
Moon Mother certificada por Miranda Gray. Acompanya a dones en els cicles vitals.
 
 


Emilia Gracia
Terapèuta. Quiromassatgista especialitzada en Chi Nei Tsang: “Vida que viene de las visceras. Tecnica para Sanar-SE”. Massatge abdominal d’órgans interns.
L’únic massatge que treballa directament amb els órgans. Educadora social i Educadora de la Salut.

 
 

ENTITATS COLA·LABORADORES


 
 

gestalt