Àrea de formació i aprenentatge de l’Espai Obert Empordà

FORMACIONS

L'objectiu de l'Àrea de Formació i Aprenentatge de l’eoe, és d'una banda formar terapeutes i d’altra, facilitar a professionals de l’ajuda i l’acompanyament, eines i tècniques terapèutiques actualitzades, així com revisió i supervisió de la pràctica, fomentant la investigació i la reflexió de la praxis terapèutica.

El centre, ofereix actualment i des de 2007, Formació Superior en Teràpia Gestalt reconeguda per l’AETG com a delegació de l'institut Gestalt de Barcelona. Formació en Entrenament Sistèmic per a terapeutes i professionals de l'ajuda en col·laboració amb ECOS (Escola de Constel·lacions Familiars i Sistèmiques). Formació en Coaching transformacional. Formació en constel·lacions organitzacionals. Supervisió a terapeutes i a equips de treball. I cicles i tallers formatius.

El caràcter educatiu de l’Espai Obert ens ha portat al llarg d’aquests quinze anys, a formar 8 promocions d’especialistes en metodologia i pràctica gestalt, cinc promocions d’Instructors Mindfulness i 7 promocions d’especialistes en Intervenció Sistèmica, a més d’altres formacions continuades, activitats setmanals emmarcades dins de l‘àmbit de la salut.

L’Espai Obert va ser pioner en la introducció del Mindfulness a Espanya en col·laboració amb Fernando de Torrijos Instructor de Mindfulness a l’equip de Jon Kabat-Zinn. I dóna una especial atenció al treball espiritual i transpersonal acollint i oferint d’una forma continuada la presència i aportacions de mestres i estudiosos de diverses filosofies i pràctiques espirituals i de transformació.

 

INICI GENER 2020. OBERTA INSCRIPCIÓ
TRAINING SISTÈMIC EN LA RELACIÓ TERAPÈUTICA

TERAPEUTES, PSICÒLEGS, PSICOTERAPEUTES I PROFESSIONALS DE L' AJUDA

Descarregar programa

La Mirada Sistèmica és un abordatge terapèutic integrador, que permet identificar les dinàmiques profundes que generen malestar en els diferents sistemes als quals pertanyem al llarg de la nostra vida: família d'origen i família nuclear, social, laboral, etc .; i d'una manera respectuosa, generar canvis i orientar cap a solucions.
Aquest entrenament en Mirada sistèmica, està especialment dirigit a professionals de l'ajuda: psicòlegs, mestres, educadors, treballadors socials, metges, terapeutes, etc. i a persones que hagin finalitzat formacions en l'àmbit de les psicoteràpies.

Objectius de la formació:

- Conèixer i comprendre els orígens dels fonaments sistèmics a nivell teòric, conceptual i filosòfic.
- Familiaritzar-nos amb el treball sistèmic i l'aplicació pràctica en els diferents àmbits d'intervenció: psicoteràpia, salut,
educació, àmbit social, àmbit familiar, organitzacions.
- Incorporar a la comprensió i a la pràctica personal i professional, els Ordres de l'Amor i de l'Ajuda.
- Treballar i aprofundir en el procés personal.
- Revisió profunda i reordenació de la història de vida.

- Incorporar recursos i eines per a la intervenció terapèutica.
- Explorar el paper terapèutic respectant l'estil individual i descobrint els propis talents professionals.
- Aprofundir en la reflexió i revisió de la praxi.

Estructura de la formació:
2 cicles. 200 hores. (Un any de gener a desembre )

6 Mòduls, 4 monogràfics oberts, un taller residencial, 3 tallers de constel·lacions i espais de tutoria i reflexió.

Modalitat: mòduls: Divendres de 18 a 22h, dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10h a 14h. Residencial: De dijous a diumenge.

Certificació: En acabar els dos cicles s’expedirà certificació de les activitats realitzades i diploma acreditatiu del Programa de Formació de l'EOE i de ECOS (Escuela de constelaciones sistémicas).


 

Equip Formació Sistèmica:
Directora: Judith Roig

Equip Docent
Tutora: Judith Roig
Quim Ribot
Lluís Camino
Jordi Amenós
ECOS: Peter Bourquin i Carmen Cortés

Entitats col·laboradores:

 

 

 

 

 

 

 

 

INICI GENER 2020. OBERTA INSCRIPCIÓ
FORMACIÓ SUPERIOR EN TERAPIA GESTALT

TERAPEUTES, PSICÒLEGS, PSICOTERAPEUTES I PROFESSIONALS DE L' AJUDA

Descarregar programa

La formació està dirigida tant a persones que desitgen un procés de canvi i transformació o un millor coneixement de si mateixes, com a aquelles que volen obtenir una formació en profunditat. Especialment a: psicòlegs, mestres, educadors, treballadors socials, metges, terapeutes, etc.

L’objectiu explícit de la teràpia gestalt és que les persones aconsegueixen ser el que en realitat són.
“Escurçar les distàncies entre la imatge que tinc de mi i jo mateix”.
La metodologia que s’utilitza en la pràctica gestàltica és imminentment experiencial des de la premissa “aprendre, és viure i experimentar”.
Es tenen en compte tots els nivells de la persona: instintiu, corporal, emocional, cognitiu, relacional i espiritual.

CICLE D’INICI: Duració 1 any. L’objectiu és obtenir una experiència i integració de la filosofia i el model gestalt i aprofundir en el treball terapèutic personal. És útil en si mateix i també dóna accés directe a la Formació superior, essent molt beneficiós per al posterior aprenentatge. Modalitat: 1 dissabte al mes (8h) i Stage d’estiu residencial on es treballa l’autobiografia.

CICLE BÀSIC: Duració 1 any. El treball està orientat a facilitar l’adquisició de l’actitud gestàltica: estar en el present amb consciència i responsabilitat, i també l’experimentació de les diferents tècniques gestàltiques. Es composa de tallers de cap de setmana, espais teòrics i Stage residencial on es treballa amb les relacions parentals.

CICLE SUPERIOR: Dos anys
CURS SUPERIOR I: Adquisició de coneixements i tècniques per a aprofundir en la relació terapèutica de base gestàltica i d’altres corrents. Es compon de: àrea tècnica, àrea teòrica, àrea didàctica de comunicació, tallers monogràfics, dinàmica grupal i Stage residencial on es treballa el cos, la sensualitat i la sexualitat.
CURS SUPERIOR II: Es profunditza en el rol del terapeuta amb pràctiques supervisades. Àrea didàctica de comunicació tallers monogràfics i àrea teòrica amb un Stage residencial de tancament de la formació.

Certificació: s’expedirà certificació de les activitats realitzades i diploma acreditatiu del Programa de Formació reconegut per l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt). Quadre docent: Psicòlegs i professionals de la Gestalt amb àmplia experiència majoritàriament membres titulars de l’Asociación Española de Teràpia Gestalt (AETG).


 

 

 

 

EQUIP FORMACIÓ GESTALT

Directora Formació BCN
Mireia Darder
Coordinadora BCN
Tere Batanas

Directors Formació Figueres
Judith Roig
Quim Ribot

Tutors Figueres
Cicle d'inici

Quim Ribot
Cicle bàsic i Superior
Judith Roig

Equip Docent
Lluís Camino
Marcelo Antoni
Ana Bernáldez
Quim Maluquer
Sergi Forges
Rosalía Moragas
Rosa Creixell
Pepita del Olmo
Espe Martínez
Raúl Yuste
Ramon Bach
Rosa Montero
Laura Fernández
Xavi Coll
Ágata Asensi
Mercedes Bolivar
i Equip Institut Gestalt BCN

 

 

INICI ABRIL 2020. OBERTA INSCRIPCIÓ
FORMACIÓ EN CONSTELACIONS ORGANITZACIONALS
I ENTRENAMENTS SISTÈMICS
TERAPEUTES, PSICÒLEGS, PSICOTERAPEUTES I PROFESSIONALS DE L' AJUDA

Servei de la formació
-En el cas de facilitadors i professionals de l’acompanyament, podran adquirir les bases teòriques, així com les principals eines de les constel·lacions organitzatives i el Coaching Sistèmic com a complement professional en els processos d’ajuda, acompanyament i assessorament amb els seus clients.

-En el cas d’empresaris, gerents d’empreses, directius o professionals d’altres àmbits podran aplicar l’aprenentatge per a la millor gestió dels seus projectes, negocis, empreses, equips o treball professional.

-Els assistents també treballen en si mateixos a nivell personal i professional, per resoldre, ordenar o equilibrar qualsevol circumstància que pugui estar frenant o bloquejant la correcta expansió del seu projecte, empresa o professió.

-També podran compartir, col·laborar i crear relacions professionals amb altres professionals.

Algun exemples d’aplicació de la formació
- Assessorament a emprenedors, empresaris, directius i professionals
- Millora en la gestió, desenvolupament i expansió de projectes professionals propis
- Millora en el desenvolupament de la carrera professional personal
- Millora personal i major consciència de vocació, missió de vida i camí professional
- Capacitació professional en temes relacionats amb l’èxit, l’abundància o el diner
- Ajuda en la decisió estratègica d’empresaris i empreses
- Gestió de processos en empreses familiars i assumptes de relleu generacional
- Facilitació en gestió d’equips, cobertura i talent
- Acompanyament en processos d’empoderació personal
- Acompanyament en processos d’aclarir la vocació
- Facilació en processos personals de bloqueig o crisi professional
- Facilitació de mediació en temes professionals

Temari Formació
- Mòdul 01: Bases de les Constel·lacions Organitzatives per a assumptes professionals i gestió de projectes
- Mòdul 02: Coaching Sistèmic i aplicació a la pràctica professional en format individual
- Mòdul 03: Constel·lacions Estructurals, processos en organització i gestió d'equips

Modalitat
3 Mòduls de cap de setmana: Horari: divendres de 17 a 21h / Dissabte de 9 a 13h i de 15 a 19h i domenge de 10 a 14h (total 16h x més alt)
Freqüència: un al mes (x3 mesos) Estructura de la formació Divendres: Xerrada oberta i introducció al mòdul format. Dissabte i diumenge: formació teòrica i pràctica vivencial amb casos reals i assistents

A qui està dirigit
Dirigit a facilitadors i professionals de l'acompanyament: psicòlegs, terapeutes, entrenadors, mentors, consultors, assessors, etc.
També empresaris, gerents d’empreses, professionals de la gestió del talent, advocats, mediadors, directors d’equips, docents, treballadors socials i qualsevol persona interessada en la visió sistèmica dels projectes i del desenvolupament de la vocació.

Coordina: Paulo Ferraro

Cofundador de Sistemia Consulting. Enginyer Industrial, Màster en Constel·lacions Organitzacionals i Coaching Sistèmic, Màster en Màrqueting i Comunicació, Terapeuta Gestalt i en Constel·lacions Familiars. Amb 10 anys d'Experiència en Direcció de projectes i 5 anys d'Experiència en Gestió d'empreses i Consultoria.


INICI OCTUBRE 2019. OBERTA INSCRIPCIÓ
FORMACIÓ COACHING TRANSFORMACIONAL

Amb aquesta formació aprendràs:

- Com assolir uns nivells de salut i energía vital com mai has tingut en tant sols 15 minuts de dedicació al dia.
- Com descubrir i treballar les teves limitacions.
- Com desenvolupar les teves habilitats generant l´aundancia que et mereixes.
- Com augmentar la teva auto estima per aconseguir unes relacions sanes i estables.
- Com gestionar de manera óptima les teves emocions.
- Com crear hàbits i rutines per aconseguir constancia i auto disciplina.
- Com practicar l´auto coaching a la teva vida i com acompanyar als altres en processos de coaching.

Taller 1 : Descobrint qui sóc i quin és el meu potencial
Taller 2 : Agafant les regnes del meu inconscient
Taller 3 : Descobrint les meves creences limitants
Taller 4 : Comunicació sana i eficaç amb un mateix i amb els altres
Taller 5 : Gestionant òptimament les meves emocions
Taller 6 : Estimar des del veritable amor
Taller 7 : L’abundància a la meva vida
Taller 8 : Missió de vida, una vida amb sentit
Taller 9 : Maximitzar la salut i l’energia vital
Taller 10 : El Pla per assolir una vida extraordinària

Modalitat: De gener a octubre 2019. Un dissabte al mes, de 10h a 14h i de 16h a 20h. i treball online durant el mes entre taller i taller. Amb la consecució dels tallers més el proces de formació online, obtindràs el diploma en formació de coaching. Grup molt reduït, màxim 10 persones.

Coordina: David Bertrán, Coach certificat amb més de 10.000 hores d'experiència, màster en PNL i formador especialitzat en tècniques de comunicació, emprededuría i intel·ligència emocional, format també com a terapeuta Gestalt i cursant actualment el grau de Psicología per l´UNED. Actualment imparteix sessions de coaching, conferències i tallers en viu i en línia a tot tipus de persones i organitzacions.

 

 

 

 

Idiomes

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar