ESCOLA DE TERÀPIA

 


PRESÈNCIA ... entra en L’aquí i L’ara
CONSCIÈNCIA ... coneix-te, explora’t, forma’t
RESPONSABILITAT ... decideix i viu

"Quan et poses en contacte amb la pròpia vivència, descobreixes que el canvi es produeix per si sol, sense esforç ni planificació ... " J.O. Stevens".


L'Escola de Teràpia  de l'EOE, ofereix actualment formació superior en teràpia Gestalt reconeguda per la AETG en col·laboració amb l'institut Gestalt de Barcelona des de 2007, i formació en Entrenament sistèmic per terapeutes i professionals de l'ajuda.

L'objectiu de l'Escola de Teràpia, és d'una banda formar terapèutes i a terapèutes oferint formació, eines i tècniques terapèutiques actualitzades, posilitar i facilitar la revisió i supervisió als professionals de les psicoteràpies i d'altra banda fomentar la investigació i la reflexió de la pràctica terapèutica.

L’objectiu explícit de la teràpia gestalt és que les persones aconsegueixen ser el que en realitat són.
“Escurçar les distàncies entre la imatge que tinc de mi i jo mateix”.
La metodologia que s’utilitza en la pràctica gestàltica és imminentment experiencial des de la premissa “aprendre, és viure i experimentar”. Es tenen en compte tots els nivells de la persona: instintiu, corporal, emocional, cognitiu, relacional i espiritual.

En Col·laboració des de 2007 amb l’nstitut Gestalt de Bcn. (25 anys dedicats a la formació).


OBERTA INSCRIPCIÓ CICLE INICI GENER 2019
FORMACIÓ SUPERIOR EN TERÀPIA GESTALT

Descarregar programa formació

La formació està dirigida tant a persones que desitgen un procés de canvi i transformació o un millor coneixement de si mateixes, com a aquelles que volen obtenir una formació en profunditat. Especialment a: psicòlegs, mestres, educadors, treballadors socials, metges, terapeutes, etc.

CICLE D’INICI: Duració 1 any. L’objectiu és obtenir una experiència i integració de la filosofia i el model gestalt i aprofundir en el treball terapèutic personal. És útil en si mateix i també dóna accés directe a la Formació superior, essent molt beneficiós per al posterior aprenentatge. Modalitat: 1 dissabte al mes (8h) i Stage d’estiu residencial on es treballa l’autobiografia.

CICLE BÀSIC: Duració 1 any. El treball està orientat a facilitar l’adquisició de l’actitud gestàltica: estar en el present amb consciència i responsabilitat, i també l’experimentació de les diferents tècniques gestàltiques. Es composa de tallers de cap de setmana, espais teòrics i Stage residencial on es treballa amb les relacions parentals.

CICLE SUPERIOR: Dos anys
CURS SUPERIOR I: Adquisició de coneixements i tècniques per a aprofundir en la relació terapèutica de base gestàltica i d’altres corrents. Es compon de: àrea tècnica, àrea teòrica, àrea didàctica de comunicació, tallers monogràfics, dinàmica grupal i Stage residencial on es treballa el cos, la sensualitat i la sexualitat.
CURS SUPERIOR II: Es profunditza en el rol del terapeuta amb pràctiques supervisades. Àrea didàctica de comunicació tallers monogràfics i àrea teòrica amb un Stage residencial de tancament de la formació.

Certificació: s’expedirà certificació de les activitats realitzades i diploma acreditatiu del Programa de Formació reconegut per l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt). Quadre docent: Psicòlegs i professionals de la Gestalt amb àmplia experiència majoritàriament membres titulars de l’Asociación Española de Teràpia Gestalt (AETG).

Direcció Formació BCN: Mireia Darder.
Direcció Formació Figueres: Judith Roig Gómez.
Coordinen: equip de l’EOE i equip de l’Institut Gestalt de Bcn


OBERTA INSCRIPCIÓ. INICI GENER 2019
TRAINING SISTEMICO EN LA RELACIÓN TERAPEUTICA
TERAPEUTAS, PSICÓLOGOS, PSICOTERAPEUTAS Y PROFESIONALES DE LA AYUDA

Descarregar programa formació

La mirada Sistémica es un abordaje terapéutico integrador, que permite identificar las dinámicas profundas que generan malestar en los diferentes sistemas a los que pertenecemos a lo largo de nuestra vida: familia de origen y familia nuclear, social, laboral, etc.; y de una manera respetuosa, generar cambios y orientar hacia soluciones.

Objetivos de la formación:Conocer y comprender los orígenes de los fundamentos sistémicos a nivel teórico, conceptual y filosófico. Familiarizarnos con el trabajo sistémico, y la aplicación práctica en los diferentes ámbitos de intervención: psicoterapia, salud, educación, ámbito social, ámbito familiar, organizaciones…Incorporar a la comprensión y a la práctica personal y profesional, los Órdenes del Amor y de la Ayuda. Trabajar en el proceso personal. Revisión profunda y reordenación de la historia de vida. Incorporar recursos y herramientas para la intervención terapéutica. Explorar el rol terapéutico respetando el estilo individual y descubriendo los propios talentos profesionales. Profundizar en la reflexión y revisión de la praxis.

Estructura de la formación: 2 ciclos. 150 horas. ( Un año de Febrero a Diciembre 2018) 6 Módulos, 4 monográficos abiertos y un taller residencial.
Certificación: Al finalizar los dos ciclos se obtiene un diploma de la Escuela de Terapia de l’EOE. La formación es experiencial y vivencial.

Modalidad: módulos: sábado de 10 h a 20 h (8’30 h con la tutora). Monográficos V VIII y X: Viernes (tutora de 18 h a 22 h) sábado de 10 h a 20 h y domingo de 10h a 14h (terapeuta externo). Monográfico II: Viernes y domingo (tutora viernes de 18 h a 22 h y domingo de 10 a 1h ) sábado de 10 h a 20 h (terapeuta externo). Residencial: Jueves, viernes, sábado y domingo en L’Era (Girona). (tutora)

Equipo Docente: Tutora: Judith Roig Gómez y Terapeutas docentes externos: Jordi Amenós, Carmen Cortés, Peter Bourquin y Lluís Camino.


Equip Formació Gestalt:

Equip Docent:
Directora Formació BCN
Mireia Darder
Coordinadora Formació BCN
Tere Batanas
Directors Formació Figueres
Judith Roig
Quim Ribot

Docents
Lluís Camino
Marcelo Antoni
Ana Bernáldez
Quim Maluquer
Sergi Forges
Rosalía Moragas
Rosa Creixell
Pepita del Olmo
Espe Martínez
Raúl Yuste
Ramon Bach
Rosa Montero
Laura Fernández
Xavi Coll
Ágata Asensi
Mercedes Bolivar
i Equip Institut Gestalt BCN

Equip terapèutic:

Directors
Quim Ribot
Judith Roig

Terapeutes
Àlex Araujo
Xènia Ros
Enric Carol
Núria Ramos
Clara Ramos
Carles Corbera
Jorge Hoyos
Tània Casanova
Txell Pomès

Equip Formació Sistèmica:

Directora Formació
Judith Roig
Col·laboradors externs:
Lluís Camino
Jordi Amenós
Peter Bourquin
Carmen Cortés


Entitats col·laboradores:

 

 

 

 

 

INTERVENCIÓ


GESTALT INDIVIDUAL
Abordatge de diferents problemàtiques individuals, de parella i familiars. (trastorns d’ansietat, depressió, problemes de parella, conflictes familiars, addiccions, dol…).


GESTALT GRUPAL
Aquestes trobades et possibiliten una relació més sincera en lo personal i lo relacional. el treball d’autoconeixement en grup, en un clima de confiança mútua, et facilita l’acceptació de tot el que forma part del teu ésser. posarem l’atenció a desenvolupar l’expressió creativa a través del cos, l’art, la paraula sentida i el silenci.
Modalitat: setmanal dilluns de 19 h a 21.15 h. Coordinen: Enric Carol i Xènia Ros.


GESTALT JOVE
Espai de trobada per entrar en contacte amb l’altre i amb un mateix, valorant les potencialitats de cadascú i afrontant les dificultats que apareguin en un mateix i en el grup. Modalitat: sessions quinzenals d’octubre a juny de 17 h a 19 h. Coordina: Núria Ramos.


GESTALT INFÀNCIA I FAMÍLIA
Modalitat: hores convingudes. Coordina: Txell Pomés.


GESTALT I TREBALL CORPORAL Treball individual d’autoconeixement a través del moviment i del cos.
Modalitat: Hores convingudes. Cordinen: Xènia Ros i Enric Carol.


GESTALT I NATURA
Exploració i autoconeixement en col·laboració amb la natura. Coordinen: Quim Ribot i Xènia Ros.


ESPIRITUALITAT I GESTALT/ GESTALT TRANSPERSONAL
Estudi, pràctica i profundització des de diferents camins que ens apropen al nostre ser espiritual.

 

 

 

RECURSOS


SUPERVISIÓ INDIVIDUAL, GRUPAL I A EQUIPS DE TREBALL
INDIVIDUAL: hores convingudes. GRUP DE SUPERVISIÓ: divendres mensual de 18.00 h a 21 h.
Supervisió d’equips: a convenir. Coordina: Judith Roig. Membre Docent i Supervisor de l’AETG.


RETIR ANUAL DE SILENCI I REVISIÓ DE LA PRÀCTICA PER A TERAPEUTES
Trobades amb el silenci, el centrament i la Meditació amb espais compartits d'aprofundiment i revisió de la pràctica.
MODALITAT: Residencial Intensiu.


TEORICUM: espai teòric i d’investigació
Espai d’investigació, divulgació i reflexió de la praxis. Encontres, xerrades i taules rodones.


ASSOCIACIÓ ESPAI SOCIAL
L’Espai social de l’EOE ofereix treball professional voluntari a projectes i entitats, que per raons econòmiques, culturals o socials no puguin accedir-hi. Dirigeix: Quim Ribot Coordinen: Enric Carol i Clara Ramos.