Espai de Tallers, Cursos i formacions intensives

 

xerrada informativa dimarts 10 d’abril a les 18h

8 SETMANES – ABRIL – JUNY 2018 CURS PRÀCTIC MINDFULNESS

GRUP ADULTS – GRUP NENS – GRUP ADOLESCENTS

Que és MINDFULNESS
“La consciència que sorgeix al prestar atenció de manera voluntària, en el moment present i sense jutjar, a com es desplega l’experiència moment a moment”
Dr. Jon Kabat-Zinn
L’experiència Mindfulness o “atenció plena” implica el despertar als nostres sentits, emocions, actituds i pensaments, oferint-nos la possibilitat d’abraçar la nostra experiència en el moment present tal com és ara i aquí.
L’estat de presència ens col·loca de tornada en el flux de la vida.

Objectius del curs
• L’objectiu de base, és aprofundir per diferents vies en l’experiència Mindfulness.
• Al llarg del curs s’experimentarà amb la meditació, l’atenció al cos i amb diferents dinàmiques i senzills exercicis que ens facilitin entrar en contacte amb nosaltres mateixos i portar a la pràctica de l’atenció plena al dia a dia.
• Una part fonamental de Mindfulness és la autoindagació. Cada setmana es dedicarà un espai grupal que es traslladarà com a pràctica a la vida diària durant la resta de la setmana.

Beneficis del curs
• Entrenar la Presència i viure més desperts i conscients.
• Augmentar l’espai de silenci intern augmentant la capacitat de concentració.
• Escoltar i identificar les nostres emocions, aconseguint gestió per respondre en lloc de reaccionar.
• Apropar-nos a la comprensió de patrons de conducta i creences que regeixen la nostra vida des de la inconsciència.
• Adonar-nos de la interrelació entre ment i cos. Aprendre a escoltar-nos i a involucrar-nos en el moment present.
• Augmentar la coherència interna entre el que pensem, sentim i fem.
• Gaudir i nodrir-nos de l’espai grupal compartit.

El contingut de les sessions de mindfulness per a nens (a partir dels 7 anys) i adolescents està adaptat a cada edat, i les sessions per a nens es recolzen molt en el joc.

El programa per a nens:
• Es basa en l’experimentació, amb exercicis lúdics vinculats a situacions concretes
• Posa l’accent en nocions com l’atenció, la presència, la benevolència
• Ajuda a identificar els recursos personals
• Ofereix eines perquè els nens sàpiguen accedir a les seves emocions i puguin regular-les millor

El programa per a adolescents:
• És més proper al programa per a adults
• Els permet entendre les grans línies dels mecanismes psicològics, neurològics i fisiològics
• Té entre els seus objectius fer que els adolescents es converteixin en experts del seu propi funcionament
• Els ofereix eines potents per ajudar-los a viure aquesta etapa vital de manera més serena

Horari ADULTS  I NENS: DIMARTS DE 18 H A 19’30 H (90m) Horari ADOLESCENTS: DIJOUS DE 18 H A 19’30 H
Preu: ADULTS I ADOLESCENTS 195€ – NENS 175€. PREU FAMILIAR 150€ (material inclòs)
Imparteixen:ADULTS JUDITH ROIG. Psicòloga. Terapeuta gestàltica i Formadora de terapeutes. Membre Titular, Docent i Supervisor de l’AETG, Màster en Teràpia Breu Estratègica amb Giorgio Nardone per l’escola de TBE d’Aretzzo. Especialista en trastorns de l’ansietat. Master en Pedagogia Sistémica i Constel·lacions Familiars. (Cúdec Mèxic i IG BCN). Instructora de Mindfulness formada amb Fernando Torrijos (REBAP Internacional Massachusetts). En formació des de 2003 en Pensament Cuántic amb Joe Dispenza.
NENS Y ADOLESCENTS VALÉRIE ESPINASSE. Professora de txi-kung diplomada per l’Institut Internacional de Qi-Gong. Formada en tècniques de consciència corporal al Qi-dance. Especialització en txi-kung i consciència corporal per a nens. Instructora de mindfulness per a nens i adolescents – programa Mindful Up de Jeanne Siaud-Facchin (França).


“A l’ull de l’huracà” Caos Diumenge 15

De novembre 2017 a maig 2018
5Ritmos® a Figueres amb Irene Hernández Sánchez

Cicle de tallers 2017 – 2018
Els 5RITMOS® són una pràctica de meditació en moviment desenvolupada per Gabrielle Roth. Els ritmes conformen un mapa senzill i alhora profund que ens ajuda a reconnectar amb el nostre ésser essencial des de la nostra pròpia dansa. Una camí per tornar a escoltar la saviesa innata i sempre accessible del nostre cos físic. Desbloquejant el que no ens permet desenvolupar-nos i trobant la nostra pròpia coreografia per a habitar el nostre cos, expressar el nostre cor, alliberar la nostra ment, seguir a la nostra ànima i encarnar el nostre esperit.
En aquest Cicle de tallers pretenem crear un espai segur per suar i meditar en la mateixa respiració, per trobar un espai íntim on moure, desbloquejar i connectar amb tu mateix i el grup a través del cos i el seu moviment.

Dates: Diumenges de 17.30-20.30h
Novembre: “Els 5Ritmos” Diumenge 5
Febrer: “In & Out” Fluid i Staccato Diumenge 18
PROPER TALLER.Abril: “A l’ull de l’huracà” Caos Diumenge 15
Junio: “El descens” Líric i Quietud Diumenge 3

Preu:
Cada taller 40 €
Descompte pagament cada taller 25 €
(El descompte pagament immediat del primer taller acaba 1 mes abans de la data) o – Descompte pagant els 4 tallers a l’inici del cicle: 100 € total

On: Espai Obert Empordà C / Sant Pau, 3. 17600 FIGUERES

Inscripcions: info@espaiobertemporda.org Tel. 972 51 20 75-636.476.888

Els 5Ritmos® de Gabrielle Roth són una simple i alhora profunda pràctica de meditació en moviment que cerca ajudar-nos a reconnectar amb el nostre cos a través de la dansa i el moviment no coreogràfic. Seguim els Ritmes per moure’ns i re-descobrir el que necessita ser dansat amb el suport i la inspiració del grup. Un lloc per encarnar el que som, expressar i deixar-lo anar, per trobar noves possibilitats. Un espai per donar-nos tot el permís i ballar la nostra pròpia dansa, seguint la saviesa intuïtiva dels nostres peus.

Coordina: Irene Hernández Sánchez
A Irene li apassionen els grups, i el ball i el moviment són les seves eines predilectes de canvi i auto-coneixement, per si mateixa i els altres. És una facilitadora viva, expressiva i creativa i sosté l’espai de forma clara i acollidora, permetent que els processos comencin, evolucionin i acabin. Mira els altres amb curiositat i empatia, i posseeix una visió integradora des que és corporal. Es va titular com a professora internacional acreditada de 5Ritmos® de Gabrielle Roth Nivell “Waves” en 2014 i porta des de 2008 immersa en la pràctica en l’escenari internacional, en la difusió, traducció, organització i facilitació de tallers de 5Ritmos a Múrcia i altres racons del món. Actualment està realitzant la formació internacional oficial “Heartbeat” (2017/18) per a acreditar-se com a professora d’aquest nivell del Mapa dels 5Ritmos®. És llicenciada en Sociologia, Màster en Direcció i Gestió de Recursos Humans i Terapeuta Familiar Sistèmica Acreditada. Treballa com a Terapeuta Psico-Corporal en XARXES Institut Sistèmic de Múrcia.

Les classes amb Irene compten com a hores de pre-requisits en el nivell waves (onades) en el camí de la formació oficial de 5Ritmos®
Més informació: www.5rhythms.com/es


15 ABRIL, 13 MAIG I 17 JUNY – CICLE DE TALLERS

Alimentació Conscient. Cuinem plegats

Receptes fàcils i saludables per aplicar el dia a dia.
Aliments tenint en compte les nostres necessitats personals.
Aliments vegetals integrals de proximitat i de temporada.
Per millorar la nostra qualitat de vida.
Per satisfer el nostre cos físic, emocional i mental.

COORDINA: Marta Sala Giralt, Biòloga. Màster en Agricultura Ecològica. Formada en Alimentació Natural i Energètica amb Montse Bradford.
MODALITAT: Diumenge 18 març, 15 abril, 13 maig i 17 juny.
APORTACIÓ: 40 euros taller (35 euros taller si es realitzen els 4 tallers). Grup reduït. HORARI: de 10 a 14h (dinarem plegats el que cuinem durant el taller).


Cicle de Tallers  - Gener - Febrer - Març
Constelciones Akhásicas Esenciales del Ser©.

En las Constelaciones Akáshicas-Esenciales del Ser© ampliamos la mirada y la percepción, buscando el origen del conflicto que en presente afecta a la persona, relación o familia.
Tenemos en cuenta que tiempo y espacio no existen para el alma y que para ella todo es momento presente.
Con este trabajo liberamos la memoria raíz, liberamos el alma en su totalidad recuperando la energía atrapada en vivencias traumáticas.

PRÓXIMO TALLER 19 de Abril

Horario: de 16’30h a 20’30h
Precio: 80 € quien constela y 10€ participantes. PLAZAS LIMITADAS
Imparte: Cristina Lozano y Álvaro Legnani. CENTRO NADAJI


Monográfico de Constel·laciones. Sábado y domingo 9 y 10 junio 2018

EL TRABAJO CON LAS PARTES INTERNAS. Carmen Cortés

“Constelaciones Intrapsíquicas: integrando el sistema interno”

Una de las vías del trabajo con el trauma es el trabajo con partes internas; en este taller se explora este camino mediante la integración de las constelaciones con el enfoque del Internal Family System, de Richard Schwartz.

“Hablamos mucho de la importancia de tomar a los padres. Pero en tanto que esto solo lo consiga el yo-adulto, y el yo-niño siga perdido en un rincón, este proceso interior se queda incompleto.
Poder incluir en el contexto de una constelación las relaciones intrapsiquicas entre las diferentes partes del yo de un cliente, y no limitarla solamente a las relaciones familiares, ha añadido una nueva dimensión a mi trabajo. Este enfoque dobla las posibilidades de la intervención terapéutica al abordar tanto el mundo exterior de una persona como su mundo interior. A la vez amplía nuestras posibilidades de acercarnos a las relaciones familiares. Y facilita al cliente el dejar su pasado atrás y llegar al presente.”
© Peter Bourquin, 2012

Carmen Cortés

Codirectora y profesora docente de ECOS – Escuela de Constelaciones Sistémicas. (www.ecosweb.net). Formada en diversas técnicas terapéuticas: Terapia Gestalt, Constelaciones Familiares, terapeuta corporal formada en la “Gimnasia Centros de Energía”. Programa SAT de psicoterapia integrativa y eneagrama con Claudio Naranjo. En formación permanente en Psicoterapia Integrativa según el modelo de Richard Erskine. Experta Profesional en Constelaciones Familiares y Sistémicas por el Real Centro Universitario (RCU). Imparte talleres de Constelaciones Familiares en diferentes ciudades de España. Colabora en la formación y supervisión de profesionales con diversos institutos terapéuticos en España y Latinoamérica.

MODALIDAD: 9 y 10 de junio. Sábado de 10h a 20h y domingo de 10h a 14h.

PRECIO: 150€

Ciclo de talleres Monográficos
ENTRENAMIENTO SISTÉMICO en la relación terapéutica

PROPERS TALLERS MONOGRÀFICS:

Monográfico sábado y domingo 9 y 10 junio: El trabajo con las partes internas. Carmen Cortés.
Monográfico sábado y domingo 13 y 14 octubre: El trabajo Sistémico en el trauma. Peter Bourquin.
Monográfico sábado y domingo 1 y 2 de diciembre: El trabajo sistémico en adicciones y procesos de duelo. Lluís Camino.

Ciclo de entrenamiento. Inicio Febrero
TRAINING SISTÉMICO en la relación terapéutica
incluye 4 TALLERES MONOGRÁFICOS:

Monográfico sábado 24 marzo: Historias familiares y mirada sistémica. Jordi Amenós.
Monográfico sábado y domingo 9 y 10 junio: El trabajo con las partes internas. Carmen Cortés.
Monográfico sábado y domingo 13 y 14 octubre: El trabajo Sistémico en el trauma. Peter Bourquin.
Monográfico sábado y domingo 1 y 2 de diciembre: El trabajo sistémico en adicciones y procesos de duelo. Lluís Camino.

Este ciclo está pensado para profesionales que esten interesados en poder realizar un recorrido personal por la propia historia y el propio sistema, revisando los desordenes para poder identificarlos y trabajarlos.  Y hacer una inmersión en el rol terapéutico para explorar la propia posición, intención y actitud; y conocer y entrenar en los recursos, herramientas y protocolos de intervención sistémicos.

Estructura de la formación: 2 ciclos. 150 horas. ( Un año de Febrero a Diciembre 2018) 6 Módulos de un sábado, 4 monográficos abiertos de fin de semana y un taller residencial.
Certificación: Al finalizar los dos ciclos se obtiene un diploma de la Escuela de Terapia de l’EOE. La formación es experiencial y vivencial.

Modalidad: módulos:  sábado de 10 h a 20 h (tutora). Monográficos V, VIII y X: Viernes (tutora de 18 h a 22 h) sábado de 10 h a 20 h y domingo de 10h a 14h (terapeuta externo). Monográfico II: Viernes y domingo  (tutora viernes de 18 h a 22 h y domingo de 10 a 14 h) sábado de 10 h a 20 h (terapeuta externo). Residencial: Viernes, sábado y domingo en L’Era (Girona). (tutora).

Equipo Docente: Tutora: Judith Roig Gómez y Terapeutas docentes externos: Jordi Amenós, Carmen Cortés, Peter Bourquin y Lluís Camino.

CONSULTAR PROGRAMA

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: 972 51 20 75-info@espaiobertemporda.org


Sábado 30 de Junio - Domingo 1 de Julio

EL SENDERO BUDISTA HACIA LA SERENIDAD. ISIDRO GORDI

Mindfulness es una práctica de meditación procedente del budismo cuyo objetivo es desarrollar la atención. El sistema de mindfulness es simple: establecerte en el momento presente, alejado del constante bombardeo de aquellos estímulos y sensaciones responsables del la inestabilidad interior, para crear quietud en la mente.

Pero esa atención en sí misma no es, necesariamente, un camino hacia la plenitud del Ser. Debe ir acompañada del conocimiento que transformará de verdad tu interior. Debe ir de la mano de la Sabiduría que nos revela donde reside el malestar, y del Método que nos enseña a dominar los intrincados mecanismos de la mente para superar la frustración e insatisfacción que cíclicamente nos invaden.

Esa Sabiduría en mayúsculas es Vipasana y debe ir acompañada de una perfecta concentración o Shine: En este sentido, mindfulness es mucho más que atención: Es el sendero hacia la serenidad.

Una práctica sincera y continuada de este tipo de meditación unida al estudio de la mente te proporcionará una valiosa herramienta personal y terapéutica. Producirá en ti una poderosa transformación que te llevará lejos de la inquietud y el malestar, para dar paso a la paz mental y la claridad.

Si no has meditado nunca pero tienes interés en iniciar esa transformación personal, este seminario te aportará las herramientas que necesitas para aprender a relajarte, concentrarte e ir más allá en la exploración de tu mundo interior.

Saldrás sabiendo cultivar un espacio de tranquilidad y sosiego en tu corazón dónde recogerte y desarrollar todo tu potencial. Después del seminario fácilmente podrás seguir con un buen nivel de práctica en tu vida cotidiana.

Este seminario es igualmente idóneo para personas que ya tienen una práctica meditativa pero desean mejorarla con las valiosísimas instrucciones de Isidro, que acumula casi 40 años de experiencia en este campo.


Isidro Gordi. Apasionado del budismo tibetano desde el año 1979, lleva casi cuatro décadas estudiando experimentando los distintos tipos de meditación que ofrece el amplio marco de esta sabiduría humanista, de la cual hoy beben casi todas las corrientes filosóficas y de desarrollo de la persona en occidente.

Fue discípulo del Ven. Gueshe Tamding Gyatso durante doce años, el privilegio de formarse con uno de los últimos grandes Geshes que estudiaron en el histórico monasterio de Ganden, Tibet Central le marcaría de por vida. Durante su intenso y cercano aprendizaje, Isidro convirtió en libros la mayor parte de las enseñanzas de su Lama, creando para este fin Ediciones Amara. Comprometido con la preservación del legado de la tradición tibetana, ha publicado más de setenta títulos, proporcionando al lector una de las colecciones más rigurosas y serias de la enseñanza budista en nuestro país. Es además autor de varios libros como Mindfulness y mucho más, Una guía para meditar, Se tu propio refugio y más…

Ha traducido y estudiado con Lamas de las cuatro tradiciones budistas, de la talla de Lama Yeshe, Geshe Jampa Tekchok, Gonsar Rimpoché, Gueshe

Losang Tsultrim, Lama Orgyen, Dagyab Rimpoché, SS el Dalai Lama, SS Jetsun Kusho o SS Santidad Sakya Trizin entre muchos otros.

Ha completado con gran éxito los estudios que le acreditan como Maestro y Traductor por el Institute of Assian Classics, de Nueva York.

PRECIO CURSO : 85€. (Plazas limitadas).

HORARIO:  SÁBADO Mañana de 10:00 a 14:00. Tarde de 16:00 a 20:00. DOMINGO Mañana de 10:00 a 14:00.

Si es posible trae tu cojín para meditar. (Habrá sillas a disposición de los que no puedan sentarse en el suelo)


De Febrer a Juliol 2018
CURS DE SUPERVISIÓ EN GRUP

Dirigit a alumnes que han finalitzat la formació i a professionals que desitgen trobar un espai per l’investigació, revissió i actualització de la pràctica.
GRUP DE SUPERVISIÓ: primer divendres del mes de 18 h a 22 h.
Coordina: Judith Roig. Membre Titular, Docent i Supervisor de l’AETG.
Preu: alumnes i ex alumnes 40€. Altres Professionals 50€.

PROPERA TROBADA: 2 MARÇ


De Gener a Juliol 2018
CURS FORMATIU DE COACHING TRANSFORMACIONAL

VINE I DESCUBRIRÀS ASPECTES DE TU QUE CANVIARÀN LA TEVA VIDA:
· Com assolir uns nivells de salud y energía vital com mai has viscut, creant bons habits
i amb tan sols 15 minuts al dia de dedicació.
· Com descubrir i treballar les teves limitacions i com desenvolupar les teves habilitats
generant l’abundancia que et mereixes.
· Com augmentar la teva autoestima per a conseguir unes relacions sanes i estables.
· Com gestionar de manera óptima les teves emocions.
· Com crear hàbits i rutines i aconseguir constancia i auto disciplina

Modalitat: De Gener a Octubre 2018. Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h.
Coordina: David Bertrán Coach certificat amb més de 10.000 hores d'experiència, màster en PNL i formador especialitzat en tècniques de comunicació, emprededuría i intel·ligència emocional. Actualment imparteix sessions de coaching, conferències i tallers en viu i en línia a tot tipus de persones i organitzacions.


 

CURS FORMATIU D'OCTUBRE A JUNY
Canta amb el COS i L’ÀNIMA! L’en-CANT de «convertir-se» en Música

Us convidem a viure l´experiència de connectar amb la Veu i el Cant d´una forma conscient i nodridora, a través de la creativitat ,unint Veu cos i emoció i profunditzant en l´Univers musical interior de cadascú. Partim de la base de que TOTS podem Cantar. A través de la Veu ens comuniquem,ELLA ja hi és doncs. Només ens cal confiar en el nostre “Músic interior”i deixar que flueixi lliure. Som essers musicals. El nostre cos és l’instrument i el batec del cor el “Metrònom” que marca el “Tempo”de la nostre vida. El Cant és una de les arts transformadores més directes perquè allibera l’autoexpressió i fomenta l’equilibri físic i emocional generant sensacions de serenitat i benestar.

La proposta del curs és despertar aquest espai intern fet de música amb la vibració de la nostra Veu, familiaritzant-nos amb el seu só explorant els nostres espais sonors i connectar amb les seves «facetes» mitjançant diferents tècniques i vivències. Dins d’aquest viatge sonor amb la nostre Veu, també inclourem instruments ancestrals amb diferents textures sonores com el Didgeridoo , les Tablas Indias, Ocean Drum,Duf,Shruti Box,tot un ventall de possibilitats per acompanyar la Veu i obrir-nos al univers de la nostre creativitat Musical.

Objectius

-Sensibilitzar la nostre escolta
– alliberar la Veu d´una forma conscient
-descobrir el nostre só i gaudir-ne
-obrir-nos a cantar naturalment
-potenciar la creativitat
-descobrir les «facetes» de la nostre Veu
-Connectar Veu-cos-emoció
-conèixer i confiar en el nostre «músic interior»
-Connectar amb el nostre ritme intern i exterioritzar-lo
-Creació de la cançons

Durant el curs ,contarem amb la presència de músics que ens faran petites
introduccions al Cant d´harmònics,massatge sonor amb bols tibetans,tabla hindú,
percussió amb el cos(body percussion),i acostament al Didgeridoo,instrument
australià amb un só profund i sanador i una bona eina per a la respiració del cant.

Modalitat: El curs tindrà una durada d´Octubre a Juny i es fera els dimarts de 19h fins a les 21h.
Inversió: 50 € mensuals
Coordina: Maria Teresa Noguera Cantant professional, formada en el món clàssic i al Taller de Musics de BCN. Formada amb el mètode Voice Craft de Jo Still amb Paul Farrington, amb la musicoterapeuta Silvia Nakash i el cantant Thomas Clements.