Espai de Cursos i formacions intensives

5-6 i 7 de maig 201
FORMACIÓ INTENSIVA: L’ENEAGRAMA: EINA EN LES PROFESSIONS D’AJUDA I ACOMPANYAMENT. JORDI GIL

L’eneagrama és una proposta de coneixement que neix d’una elaboració occidental duta a terme per Oscar Ichazo que va ser mestre de Claudio Naranjo qui va realitzar tot un treball de síntesi d’aquest treball, també aquesta eina va ser nodrida per autors com Richard Riso, Helen Palmer, Russ Hudson, AH Almaas o Dhiravamsa, aquesta elaboració occidental es basa en idees anteriors d’origen místic i oriental que beuen de les fonts del sufisme i amb les que Gurdjieff ja treball.

Un dels propòsits de l’Eneagrama és aprendre sobre el tipus d’un mateix i els patrons i hàbits associats a aquest tipus per tal d’autocomprendre i desenvolupar-se, per poder conviure millor amb les nostres tendències actitudinals. Es tracta de canviar l’automatisme, transformar el automàtic elecció i resposta, la capacitat de respondre segons les nostres necessitats reals i genuïnes. L’eneagrama pretén donar més llum i consciència al que som i al que fem amb el que som.

Coordina:  Jordi Gil Martín és psicòleg, psicoterapeuta, terapeuta Gestalt, supervisor, constelador familiaritzats i formador en treball corporal. Format també en la psicologia dels enneatipus, Posseeix Experiència en Salut Mental i Amb Diferents col·lectius socials. Dirigeix Gestalt Salut Psicoterapia (www.gestaltsalut.com) al costat de la també psicòloga i terapeuta Marta Grimalt, on Realitza teràpies individuals i grupals,: A més de la Formació Gestalt, Cos i Moviment. És autor de Estima’t Més, estima’t millor (2012), Límits Els teus Supera (2014), Decidir COM viure la teva vida (2014) i De què et dones compte (2016) Al costat de Marcelo Antoni.

Preu: 160€,  145€ alumnes i ex-alumnes . Modalitat: divendres de  18 a 22h, dissabte de 10 a 20h i diumenge de 10 a 14h.

 


2-3-4 JUNY 2017.
INTENSIU FORMATIU: CLOWN ESENCIAL. ALAIN VIGNEAU

La creació d’aquesta nova línia de treball, dins de l’ampli camp de les arts escèniques unides a la psicoteràpia, és el fruit de la meva pròpia experiència al llarg dels últims 25 anys, tant com a artista professional com en la meva qualitat de pedagog internacional. Clown Essencial contempla la persona en la seva absoluta totalitat, considerant la seva estructura psicocorporal, les seves característiques personals i el seu historial de vida com a principals fonts d’inspiració per al seu procés creatiu. Establint un pont entre aquestes fonts i la gramàtica del joc escènic del Clown, la persona accedeix a un sorprenent potencial creatiu còmic i únic que li portés a reprendre possessió del seu cos i de les seves emocions, recobrant benestar, dignitat i pertinença al món. Clown Essencial és un espai per celebrar junts la nostra malaptesa i inutilitat, els nostres èxits i els nostres fracassos, per mirar-nos sense culpes ni prejudicis, agafar-nos tal com som i abraçar la nostra realitat interna. Llavors el nostre passat es converteix en el nostre patrimoni, i protegits per una petita nas vermell, tornem a casa, per un camí ple de commovedores experiències, en un alegre malbaratament de bogeria, poesia i humanitat.

Coordina: Alain Vigneau (França, 1959), creador de la Companyia La Stravagante (França / Espanya), porta més de 20 anys de teatre professional, participant amb els seus espectacles en Festivals de Teatre d’Espanya, Veneçuela, Mèxic i Gabon. Amb l’ONG “Pallassos sense Fronteres” ha realitzat nombroses actuacions en països com Guatemala, Namíbia, Nicaragua, El Salvador i Indonèsia.
Professor de Drama i Clown en el Màster d’Artteràpia de l’AEC / UVIC (Barcelona) i Cofundador del Centre “Consciència i Arts Escèniques” de Pobla dels Àngels (Mèxic), és també col·laborador de diversos altres centres de desenvolupament personal i / o artístic a Europa (Espanya, Itàlia, França), Mèxic i Brasil.
Iniciat per Rosine Rochette (Paris) en la unió entre Clown i Gestalt, i format en Psicoteràpia Integrativa en el programa SAT del Dr. Claudio Naranjo, és deixeble i col·laborador d’aquest últim en els programes SAT d’Espanya, Mèxic, Alemanya, França, USA, Brasil i Rússia.
Alain Vigneau es dedica en l’actualitat i de forma exclusiva a la investigació en els àmbits terapèutics i artístics del món del Clown, sent reconegut internacionalment com un dels majors exponents en aquest àmbit.
És autor del llibre: “Clown Essencial, l’Art de riure de si mateix”. Edicions La Clau 2016.

Modalitat: Divendres de 18.00 h a 21.00 h. Dissabte de 10 a 14 i de 16.00 a 21.00 h. Diumenge: de 10 a 15 h.


D’OCTUBRE A JUNY
LES VEUS DE LA VEU

Sensibilitzar l’escolta, alliberar la veu de forma conscient, descobrir el nostre só i gaudir-ne. Connectar Veu-cos-emoció i conèixer i confiar en el nostre «músic interior»

Preu: 50€ Modalitat: 2h setmanals. Coordina:  MARIA TERESA NOGUERA


INICI OCTUBRE 2016
GRUP TERAPÈUTIC DE PRÀCTIQUES DE MINDFULNESS (ATENCIÓ PLENA) PER AL TRACTAMENT DE L’ESTRÈS I DE L’ANSIETAT

Entrenament que inclou exercicis de reconeixement corporal / sensitiu, exercicis suaus de flexibilitat i meditació formal. Dirigit:  a persones amb trastorns de l’ansietat i / o estrès elevat. O persones que vulguin explorar els beneficis de l’atenció plena en la concentració, calma mental, major energia i atenció. Modalitat:  setmanal 2h. (8 Sessions) Coordina: Judith Roig. (Grups reduïts).