Espai de Família, nens, adolescents i joves

GRUP GESTALT JOVE
GRUP D'ENCONTRE PER ADOLESCENTS I JOVES

És un treball setmanal en grup, dinàmic i vivencial, en què es proposen activitats, experiències per tal que el jove pugui viure-les i aprendre’n. Les sessions comencen amb una roda per saber com venim, després realitzem algun joc dinàmic que ens porta a descobrir coses noves de nosaltres i dels altres, i finalment acabem amb una roda per expressar com estem. Utilitzem tècniques expressives, tals com el teatre i la plàstica.

El grup facilita que el jove trobi un espai on pertànyer i alhora li proporciona seguretat. Ja que l’adolescent sovint té dificultats en acceptar les aportacions de l’adult, el grup possibilita que el jove es pugui nodrir dels companys i relaxar-se amb la figura adulta. La millor manera d’entendre com funciona és venir i probar. Com vas aprendre a nadar, o caminar? Doncs fent! Per aprendre a nadar cal posar-se a la piscina.

Modalitat:  sessions quinzenals d'octubre a juny de 17 a 19h. Preu: 70€ al mes.
Coordinen: Núria Ramos Treballadora social i terapeuta gestalt. Especialitzada en tècniques gestàltiques amb adolescents (Loretta Cornejo, centre Umayquipae) i diplomada en Traumateràpia Infanto-juvenil Sistèmica (Jorge Barudy i Maryorie Dartagnan, centre Exil). Formada en Intervenció Sistèmca en la relació d’ajuda a l’Espai Obert Empordà. Actualment en formació en Psicoteràpia Integrativa al Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Cofundadora de Ranura. Trajectòria professional en l’àmbit social en diferents àmbits, principalment en protecció a la infància i Tània Casanova i Casas Psicopedagoga, Educadora Social i Terapeuta Gestalt. En formació en Psicoteràpia Integrativa al Programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Formació introductòria a l’Anàlisi Transaccional al CEP Eric Berne de Barcelona. Formada en la Teoria del Vincle Afectiu per la Universitat de Girona. Actualment en formació en Intervenció Sistèmica amb Famílies, Infants i Adolescents a l’Institut Gestalt de Barcelona. Llarga trajectòria professional dedicada a l’acompanyament d’adolescents tutelats i ex-tutelats.

 

 

 

 

 

 

INTERVENCIÓ, ASSESSORAMENT
I ORIENTACIÓ A ADOLESCENTS

Modalitat: hores convingudes.
Coordinen: Núria Ramos i Tània Casanova

Aquest any 2018, l'Ajuntament de Figueres treballa amb l'Espai Jove per a realitzar suport als instituts i a les educadores socials que s'han incorporat als instituts.
Des de Ranura en col·laboració amb l'Espai Obert, s'ofereixen 10 tallers d'estiu de 3 hores cadascun, repartits en dos grups. A cada grup hi participen entre 5 i 8 joves d'entre 1r i 3r D'ESO, derivats per les educadores i els tutors d'aula. Aquest estiu s'han treballat aspectes com la identitat, les emocions, la gestió de conflictes, la vergonya, el cos i la confiança. I, sobretot, es treballa per tal que els i les joves tinguin un espai de seguretat des del que se sentin lliures per ser com són, amb les dificultats i potencialitats que els caracteritzen.

 

 

 

 

 

 

INTERVENCIÓ, ASSESSORAMENT
I ORIENTACIÓ A INFANCIA

Modalitat: hores convingudes.
Coordina: Txell Pomés.

 

 

 

 

 

 

INTERVENCIÓ SISTÈMICA ASSESSORAMENT
I ORIENTACIÓ A FAMÍLIES

Intervenció i acompanyament psicoterapèutic des de les aportacions sistèmiques de Bert Hellinger.
Moviments sistèmics i constel·lacions familiars individuals.
Modalitat: hores convingudes.
Coordina: Judith Roig Gómez.