Espai obert

L’Espai Obert Empordà, neix al 2004 a la ciutat de Figueres. El nostre objectiu, va ser crear un espai multidisciplinari en l’àmbit de la psicoteràpia, l’educació, la comunicació i les relacions humanes, que estigués en constant invenstigació i experimentació.

Ens nodreixen les fonts humanistes de la Gestalt i estem oberts envers altres direccions amb l’objectiu d’oferir una visió i comprensió més àmplies de l’experiència d’estar viu.

 

LÍNEA DE TREBALLS I ENFOC

Així, la Gestalt, la Teràpia Familiar i les comprensions Sistèmiques, les eines per a la comunicació i interrelació humana (Programació neurolingüística i Couching Transformacional), el treball Terapèutic Corporal, la Teràpia de Enfoc Breu i Estratègic, i les corrents Espirituals orientades al desenvolupament, formen part, entre d’altres, de la nostra línia de treball.
Al centre treballem de manera regular més de 20 terapeutes i professionals de diferents disciplines, i durant l’any, acullim el treball de diferents col·laboradors i especialistes.

El caràcter educatiu de l’Espai Obert ens ha portat al llarg d’aquests anys, a formar 5 promocions de terapeutes Gestalt, cinc promocions d’Instructors Milfudness i quatre promocions d’educadors i professionals de l’ajuda en Intervenció Sistèmica, a més d’altres formacions continuades, i  activitats setmanals emmarcades dins de l ‘àmbit de la salut.


VOCACIÓ DE SERVEI

La vocació de servei dels fundadors i de l’equip possibilita que cada dia siguin ateses, acompanyades o orientades persones, famílies o parelles que necessiten diferents tipus d’atenció.
Al 2014 es va crear l’Associació Espai Obert Emporda complint així un somni llargament anhelat d’oferir un servei terapèutic i d’acompanyament a col·lectius i persones amb necessitats especials i sense possibilitats d’accedir a aquest tipus de servei.
L’Espai Obert, va ser pioner en la introducció del Mindfulness a Espanya en col·laboració amb Fernando de Torrijos Instructor de Mindfulness a l’equip de Jon Kabat-Zinn a l’Escola de Medicina de Masachussets. I dóna una especial atenció al treball espiritual i transpersonal acollint i oferint d’una forma continuada la presència i aportacions de mestres i estudiosos de diverses filosofies i pràctiques espirituals i de transformació.


AGRAÏMENTS


Agraïm a la ciutat de Figueres la seva acollida, la seva apertura i la seva confianza cap al nostre treball i donem també un especial agraïment a l’Institut Gestalt i als seus tres Fundadors: Mireia Darder, Joan Grriga I Vicens Oliver, per la seva inspiració, ensenyament, suport, amistat i anys de col·laboració conjunta.

SOCIS FUNDADORS


Quim Ribot Ferrerfabrega

Educador Social Col·legiat n. 6898. Terapeuta gestàltic i Membre Adherent de l’AETG. Consultor transpersonal. Especialista en la prevenció i el tractament de les adiccions. Màster en Teràpia Breu Estratègica amb Giorgio Nardone per l’escola de TBE d’Aretzzo. Format en Coaching Transformacional i Constel·lacions Familiars. Fundador de l’Espai Obert Empordà i de l’Espai La Pau a Figueres. Codirector de l'Escola de Gestalt Empordà en col·laboració amb l'Institut Gestalt de BCN des de 2008. 


Judith Roig Gómez

Psicòloga Col·legiada n. 16225. Terapeuta gestàltica (IG BCN), Formadora de terapeutes. Membre Titular, Docent i Supervisor de l’AETG, Màster en Teràpia Breu Estratègica amb Giorgio Nardone per l’escola de TBE d’Aretzzo. Especialista en trastorns de l’ansietat. Master en Pedagogia Sistémica i Constel·lacions Familiars. (Cúdec Mèxic i IG BCN). Instructora de Mindfulness formada amb Fernando Torrijos  (REBAP Internacional Massachusetts). En formació des de 2003 en Pensament Cuántic amb Joe Dispenza. Fundadora de l’Espai Obert Empordà i de l’Espai La Pau  Figueres. Codirectora de l'Escola de Gestalt Empordà en col·laboració amb l'Institut Gestalt de BCN des de 2008. Codirectora de ISAS (Escola d’Intervenció Sistèmica en l’àmbit de l’ajuda i l’acompanyament).


ADMINISTRACIÓ


Maria José Massa

Responsable departament administració de l'EOE i de l'Espai La Pau.
Carrera professional vinculada a la administració/comercial i relacions públiques.
Actualment en formació en estudis superiors de Terapia Gestalt.

 

 


EQUIP DE TERAPÈUTES


 

Lluís Camino Vallhonrat

Terapeuta familiar i de parella. Treballador social clínic. Format en psicoteràpia familiar sistèmica i Gestalt. Especialista en la prevenció i el tractament de les adiccions. Docent de tallers sobre les pèrdues, el dolor i el dol, segons el mètode de treball de E. Kübler-Ross.

 


 

Xènia Ros Izquierdo

Professora de Qi gong i alquímia sexual femenina. i Tai chi desde 1992. Terapeuta de Shiatsu. Terapeuta Gestàltica. Ha seguit els cursos de l’Anatomía per el Moviment amb Blandine Calais. Doula i educadora de massatge infantil.

 

 

Enric Carol

Educador Social. Terapeuta Gestalt i membre adherent de l’AETG. Facilitador de Biodansa i Arterapeuta. Format en Treball Corporal Gestalt i Programa SAT de Claudio Naranjo.

 


 

Núria Ramos Geli

Treballadora social i terapeuta gestalt, formada en tècniques gestàltiques aplicades a l’adolescència amb l’equip Umayquipa (Loretta Cornejo). Formada en Intervenció Sistèmica en la relació d’ajuda i acompanyament amb ISAS. Actualment realitzant el Diplomat en Traumateràpia Infantil Sistèmica al centre Exil de Barcelona (Jorge Barudy i Maryorie Dantagnan).


 

Clara Ramos Geli

Terapeuta Gestalt, especialitzada en teràpia de parella. Formada en Intervenció  Sistèmica en la relació d’ajuda i acompanyament amb ISAS. Formada en teràpia de parella amb Asunta de Hormaechea.

 


 

Carles Corbera

Educador Social. Postgrau en Mediació. Terapeuta Gestalt. Coach Wingwave.
 
 
 

TERAPÈUTES COLA·LABORADORS


 

Jordi Perales Vila

Terapeuta Gestàltic. Especialitzat en teràpies de parella. Membre titular de l’AETG. Format en teatre terapèutic. Format al Programa SAT de Claudio Naranjo. Master practitioner en PNL. Master en Coaching i PNL. Format en Coaching Transformacional (nivell superior) i Mentor Coach.

 


 

Meritxell Pomès Juncosa

Pedagoga, Educadora Social, Terapeuta Gestalt especialitzada amb el treball infantil. Tècnica d’Infància, Adolescència i Família dins l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

 


 

Natàlia Ravetllat

Psicòloga , terapeuta gestalt, màster en drogodependències, especialista en la prevenció i tractament de les addiccions. Postgraduada en psicologia clínica i de la salut. Formada en treball corporal gestalt. Formació en psicoteràpia integrativa. Actualment realitzant el Màster en Teràpia Familiar Sistèmica a l’Escola de Teràpia Familiar Hospital Sant Pau.


 

Dani Sanchez Sala

Educador Social. -Membre fundador del Comité d’ètica dels Serveis Socials del Consell Comarcal de l’Alt Empordà . -Formador i supervisor/consultor per a professionals en l’àmbit de la relació d’ajuda. -Terapeuta Gestalt. -Membre afiliat de la AETG. Grau Interdisciplinari en Violència Familiar ( infància, parella, gent gran). -Especialització en Violència Filioparental/ Violència Ascendent, treball terapèutic familiar en la relació de pares a fills.

 


COL·LABORADORS ALTRES DISCIPLINES


 

Cote Framis Abella

Estudis superiors de biologia sanitària (UB). Naturòpata i quiromassatgista tècnic en diverses teràpies orientals.

 


 

Rosa Contreras

Formada en les escoles de ioga Iyengar Viniyoga i Sivananda. Alumna de Blandine Calais-Germain Ute Strub, i Krista Satler. Formadora des de 1997.

 


 

Sandra Varas

Fundadora i directora de Sansyoga Prenatal. Mestre de Ioga, Ioga Prenatal i Postnatal. Acompanyant a l'Embaràs. Terapeuta de Massatge Tailandés per l'embaràs i Massatge Herbal pel Postpart. Treballa amb parelles per un part conscient i natural. Periodista. Documentalista. Experta en nutrició conscient.

 


 

Maria Teresa Noguera

Cantant professional, formada en el món clàssic i al Taller de Musics de BCN. Formada amb el mètode Voice Craft de Jo Still amb Paul Farrington, amb la musicoterapeuta Silvia Nakash i el cantant Thomas Clements.

 


 

Sara Cufí­

Arterapeuta, Educadora Social, Educadora de Massatge Infantil, Acompanyant d’Infants, adolescents, famí­lies i dones en els seus processos de Vida.

 


 
Valérie Espinasse

Especialitzada en Qi Gong infantil. Formada en diferents tècniques de Dansa i moviment. Moon Mother certificada por Miranda Gray. Acompanya a dones en els cicles vitals.

 


 

Emilia Gracia

Terapèuta. Quiromassatgista especialitzada en Chi Nei Tsang: “Vida que viene de las visceras. Tecnica para Sanar-SE”. Massatge abdominal d’órgans interns. L’únic massatge que treballa directament amb els órgans. Educadora social i Educadora de la Salut.

 


 

Jaume Alsina

Guia de viatges, Certificat en Tipi

 


ENTITATS COLA·LABORADORES


gestalt

Equip de l’Institut Gestalt