Àrea Transpersonal i Espiritual

Transpersonal, literalment, significa més enllà de la personal, més enllà del jo o ego, i fa per tant, a una dimensió que transcendeix els límits personals i ens acosta a una realitat espiritual. La Dimensió Transpersonal comença quan tractem de donar resposta a la primera pregunta, qui sóc jo? El camí espiritual acompanya, i és la suma del treball psicològic, d'auto-coneixement, auto-observació auto-exploració i auto-consciència en la trobada amb el propi Ésser i el Misteri de la vida.


"El terme transpersonal es refereix a les experiències, processos i esdeveniments
en els quals el sentit limitat de la nostra identitat és transcendit, i un sentiment de connexió amb una mica més gran, amb una realitat més significativa és experimentat".
Michael Daniels (2005).

ESPAI DE MEDITACIÓ

Un lloc de trobada per explorar el Ser a través de diferents tècniques i tocar el propi Cor

Modalitat: DILLUNS de 17'30h a 18'15h. De setembre a juny.  (assistència lliure i gratuïta). El primer dilluns del mes l'espai estarà dedicata a l'Energia de Sanació.
Coordina:  Judith Roig Gómez. De Setembre a Juny.

 xerrada informativa dimarts 10 d’abril a les 18h

8 SETMANES – ABRIL – JUNY 2018 CURS PRÀCTIC MINDFULNESS

GRUP ADULTS – GRUP NENS – GRUP ADOLESCENTS

Que és MINDFULNESS
“La consciència que sorgeix al prestar atenció de manera voluntària, en el moment present i sense jutjar, a com es desplega l’experiència moment a moment”
Dr. Jon Kabat-Zinn
L’experiència Mindfulness o “atenció plena” implica el despertar als nostres sentits, emocions, actituds i pensaments, oferint-nos la possibilitat d’abraçar la nostra experiència en el moment present tal com és ara i aquí.
L’estat de presència ens col·loca de tornada en el flux de la vida.

Objectius del curs
• L’objectiu de base, és aprofundir per diferents vies en l’experiència Mindfulness.
• Al llarg del curs s’experimentarà amb la meditació, l’atenció al cos i amb diferents dinàmiques i senzills exercicis que ens facilitin entrar en contacte amb nosaltres mateixos i portar a la pràctica de l’atenció plena al dia a dia.
• Una part fonamental de Mindfulness és la autoindagació. Cada setmana es dedicarà un espai grupal que es traslladarà com a pràctica a la vida diària durant la resta de la setmana.

Beneficis del curs
• Entrenar la Presència i viure més desperts i conscients.
• Augmentar l’espai de silenci intern augmentant la capacitat de concentració.
• Escoltar i identificar les nostres emocions, aconseguint gestió per respondre en lloc de reaccionar.
• Apropar-nos a la comprensió de patrons de conducta i creences que regeixen la nostra vida des de la inconsciència.
• Adonar-nos de la interrelació entre ment i cos. Aprendre a escoltar-nos i a involucrar-nos en el moment present.
• Augmentar la coherència interna entre el que pensem, sentim i fem.
• Gaudir i nodrir-nos de l’espai grupal compartit.

El contingut de les sessions de mindfulness per a nens (a partir dels 7 anys) i adolescents està adaptat a cada edat, i les sessions per a nens es recolzen molt en el joc.

El programa per a nens:
• Es basa en l’experimentació, amb exercicis lúdics vinculats a situacions concretes
• Posa l’accent en nocions com l’atenció, la presència, la benevolència
• Ajuda a identificar els recursos personals
• Ofereix eines perquè els nens sàpiguen accedir a les seves emocions i puguin regular-les millor

El programa per a adolescents:
• És més proper al programa per a adults
• Els permet entendre les grans línies dels mecanismes psicològics, neurològics i fisiològics
• Té entre els seus objectius fer que els adolescents es converteixin en experts del seu propi funcionament
• Els ofereix eines potents per ajudar-los a viure aquesta etapa vital de manera més serena

Horari ADULTS  I NENS: DIMARTS DE 18 H A 19’30 H (90m) Horari ADOLESCENTS: DIJOUS DE 18 H A 19’30 H
Preu: ADULTS I ADOLESCENTS 195€ – NENS 175€. PREU FAMILIAR 150€ (material inclòs)
Imparteixen: ADULTS JUDITH ROIG. Psicòloga. Terapeuta gestàltica i Formadora de terapeutes. Membre Titular, Docent i Supervisor de l’AETG, Màster en Teràpia Breu Estratègica amb Giorgio Nardone per l’escola de TBE d’Aretzzo. Especialista en trastorns de l’ansietat. Master en Pedagogia Sistémica i Constel·lacions Familiars. (Cúdec Mèxic i IG BCN). Instructora de Mindfulness formada amb Fernando Torrijos (REBAP Internacional Massachusetts). En formació des de 2003 en Pensament Cuántic amb Joe Dispenza.
NENS Y ADOLESCENTS VALÉRIE ESPINASSE. Professora de txi-kung diplomada per l’Institut Internacional de Qi-Gong. Formada en tècniques de consciència corporal al Qi-dance. Especialització en txi-kung i consciència corporal per a nens. Instructora de mindfulness per a nens i adolescents – programa Mindful Up de Jeanne Siaud-Facchin (França).


Sábado 30 de Junio - Domingo 1 de Julio
EL SENDERO BUDISTA HACIA LA SERENIDAD. ISIDRO GORDI

Mindfulness es una práctica de meditación procedente del budismo cuyo objetivo es desarrollar la atención. El sistema de mindfulness es simple: establecerte en el momento presente, alejado del constante bombardeo de aquellos estímulos y sensaciones responsables del la inestabilidad interior, para crear quietud en la mente.

Pero esa atención en sí misma no es, necesariamente, un camino hacia la plenitud del Ser. Debe ir acompañada del conocimiento que transformará de verdad tu interior. Debe ir de la mano de la Sabiduría que nos revela donde reside el malestar, y del Método que nos enseña a dominar los intrincados mecanismos de la mente para superar la frustración e insatisfacción que cíclicamente nos invaden.

Esa Sabiduría en mayúsculas es Vipasana y debe ir acompañada de una perfecta concentración o Shine: En este sentido, mindfulness es mucho más que atención: Es el sendero hacia la serenidad.

Una práctica sincera y continuada de este tipo de meditación unida al estudio de la mente te proporcionará una valiosa herramienta personal y terapéutica. Producirá en ti una poderosa transformación que te llevará lejos de la inquietud y el malestar, para dar paso a la paz mental y la claridad.

Si no has meditado nunca pero tienes interés en iniciar esa transformación personal, este seminario te aportará las herramientas que necesitas para aprender a relajarte, concentrarte e ir más allá en la exploración de tu mundo interior.

Saldrás sabiendo cultivar un espacio de tranquilidad y sosiego en tu corazón dónde recogerte y desarrollar todo tu potencial. Después del seminario fácilmente podrás seguir con un buen nivel de práctica en tu vida cotidiana.

Este seminario es igualmente idóneo para personas que ya tienen una práctica meditativa pero desean mejorarla con las valiosísimas instrucciones de Isidro, que acumula casi 40 años de experiencia en este campo.


Isidro Gordi. Apasionado del budismo tibetano desde el año 1979, lleva casi cuatro décadas estudiando experimentando los distintos tipos de meditación que ofrece el amplio marco de esta sabiduría humanista, de la cual hoy beben casi todas las corrientes filosóficas y de desarrollo de la persona en occidente.

Fue discípulo del Ven. Gueshe Tamding Gyatso durante doce años, el privilegio de formarse con uno de los últimos grandes Geshes que estudiaron en el histórico monasterio de Ganden, Tibet Central le marcaría de por vida. Durante su intenso y cercano aprendizaje, Isidro convirtió en libros la mayor parte de las enseñanzas de su Lama, creando para este fin Ediciones Amara. Comprometido con la preservación del legado de la tradición tibetana, ha publicado más de setenta títulos, proporcionando al lector una de las colecciones más rigurosas y serias de la enseñanza budista en nuestro país. Es además autor de varios libros como Mindfulness y mucho más, Una guía para meditar, Se tu propio refugio y más…

Ha traducido y estudiado con Lamas de las cuatro tradiciones budistas, de la talla de Lama Yeshe, Geshe Jampa Tekchok, Gonsar Rimpoché, Gueshe

Losang Tsultrim, Lama Orgyen, Dagyab Rimpoché, SS el Dalai Lama, SS Jetsun Kusho o SS Santidad Sakya Trizin entre muchos otros.

Ha completado con gran éxito los estudios que le acreditan como Maestro y Traductor por el Institute of Assian Classics, de Nueva York.

PRECIO CURSO : 85€. (Plazas limitadas).

HORARIO:  SÁBADO Mañana de 10:00 a 14:00. Tarde de 16:00 a 20:00. DOMINGO Mañana de 10:00 a 14:00.

Si es posible trae tu cojín para meditar. (Habrá sillas a disposición de los que no puedan sentarse en el suelo)