ESPAI OBERT EMPORDA

AGRAÏMENTS

Agraïm a la ciutat de Figueres la seva acollida, la seva apertura i la seva confianza cap al nostre treball, a l’Institut Gestalt i als seus tres Fundadors: Mireia Darder, Joan Garriga I Vicens Olivé, per la seva inspiració, ensenyament, suport, amistat i anys de col·laboració conjunta, i un especial agraïment a totes les persones que durant aquests 15 anys ens han donat la seva confiança i la valuosíssima oportunitat de poder acompanyar-les en un tram del seu camí.

ESPERIT DEL PROJECTE

L’Espai Obert Empordà, neix al 2004 a la ciutat de Figueres per acompanyar les persones en la recerca del creixement cap a l'equilibri, la coherència, la salut i el benestar. El nostre objectiu, va ser crear un espai multidisciplinari en l’àmbit de la psicoteràpia i les relacions humanes, que estigués en constant investigació i experimentació.

Així ens desenvolupem bàsicament en dos àrees: un àrea d'intervenció terapèutica i un àrea de formació i d'aprenentatge. 

 

LÍNEA DE TREBALL I ENFOC

Així, la Gestalt, la Teràpia Familiar i les comprensions Sistèmiques, les eines per a la comunicació i interrelació humana (Programació neurolingüística i Couching Transformacional), el treball Terapèutic Corporal, la Teràpia de Enfoc Breu i Estratègic, i les corrents Espirituals orientades al desenvolupament, formen part, entre d’altres, de la nostra línia de treball.
Al centre treballem de manera regular més de 20 terapeutes i professionals de diferents disciplines, i durant l’any, acullim el treball de diferents col·laboradors i especialistes.

El caràcter educatiu de l’Espai Obert ens ha portat al llarg d’aquests quinze anys, a formar 8 promocions d’especialistes en metodologia i pràctica gestalt, cinc promocions d’Instructors Mindfulness i 7 promocions d’especialistes en Intervenció Sistèmica, a més d’altres formacions continuades, activitats setmanals emmarcades dins de l‘àmbit de la salut.

L’Espai Obert va ser pioner en la introducció del Mindfulness a Espanya en col·laboració amb Fernando de Torrijos Instructor de Mindfulness a l’equip de Jon Kabat-Zinn. I dóna una especial atenció al treball espiritual i transpersonal acollint i oferint d’una forma continuada la presència i aportacions de mestres i estudiosos de diverses filosofies i pràctiques espirituals i de transformació.

 

VOCACIÓ DE SERVEI

La vocació de servei dels fundadors i de l’equip possibilita que cada dia siguin ateses, acompanyades o orientades persones, famílies o parelles que necessiten diferents tipus d’atenció.
Al 2014 es va crear l’Associació Espai Obert Emporda complint així un somni llargament anhelat d’oferir un servei terapèutic i d’acompanyament a col·lectius i persones amb necessitats especials i sense possibilitats d’accedir a aquest tipus de servei.