ESPAI OBERT EMPORDA

L’Espai Obert Empordà, neix al 2004 a la ciutat de Figueres. El nostre objectiu, va ser crear un espai multidisciplinari en l’àmbit de la psicoteràpia i les relacions humanes, que estigués en constant investigació i experimentació.

L'objectiu de l'Escola de Teràpia, és d'una banda formar terapeutes i d’altra, facilitar a professionals de l’ajuda i l’acompanyament, eines i tècniques terapèutiques actualitzades, així com revisió i supervisió de la pràctica, fomentant la investigació i la reflexió de la pràxis
terapèutica.

LÍNEA DE TREBALLS I ENFOC

Així, la Gestalt, la Teràpia Familiar i les comprensions Sistèmiques, les eines per a la comunicació i interrelació humana (Programació neurolingüística i Couching Transformacional), el treball Terapèutic Corporal, la Teràpia de Enfoc Breu i Estratègic, i les corrents Espirituals orientades al desenvolupament, formen part, entre d’altres, de la nostra línia de treball.
Al centre treballem de manera regular més de 20 terapeutes i professionals de diferents disciplines, i durant l’any, acullim el treball de diferents col·laboradors i especialistes.

El caràcter educatiu de l’Espai Obert ens ha portat al llarg d’aquests anys, a formar 7 promocions D'especialistes en metodología gestalt, cinc promocions d’Instructors Minfudness i 6 promocions de formació en Intervenció Sistèmica, a més d’altres formacions continuades, i activitats setmanals emmarcades dins de l ‘àmbit de la salut. L’Espai Obert, va ser pioner en la introducció del Mindfulness a Espanya en col·laboració amb Fernando de Torrijos Instructor de Mindfulness a l’equip de Jon Kabat-Zinn. I dóna una especial atenció al treball espiritual i transpersonal acollint i oferint d’una forma continuada la presència i aportacions de mestres i estudiosos de diverses filosofies i pràctiques espirituals i de transformació.


VOCACIÓ DE SERVEI

La vocació de servei dels fundadors i de l’equip possibilita que cada dia siguin ateses, acompanyades o orientades persones, famílies o parelles que necessiten diferents tipus d’atenció.
Al 2014 es va crear l’Associació Espai Obert Emporda complint així un somni llargament anhelat d’oferir un servei terapèutic i d’acompanyament a col·lectius i persones amb necessitats especials i sense possibilitats d’accedir a aquest tipus de servei.
L’Espai Obert, va ser pioner en la introducció del Mindfulness a Espanya en col·laboració amb Fernando de Torrijos Instructor de Mindfulness a l’equip de Jon Kabat-Zinn a l’Escola de Medicina de Masachussets. I dóna una especial atenció al treball espiritual i transpersonal acollint i oferint d’una forma continuada la presència i aportacions de mestres i estudiosos de diverses filosofies i pràctiques espirituals i de transformació.


AGRAÏMENTS

Agraïm a la ciutat de Figueres la seva acollida, la seva apertura i la seva confianza cap al nostre treball i donem també un especial agraïment a l’Institut Gestalt i als seus tres Fundadors: Mireia Darder, Joan Grriga I Vicens Oliver, per la seva inspiració, ensenyament, suport, amistat i anys de col·laboració conjunta.